Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van René van Kempen Bild gemengde druktechniek, 32.5 x 25 cm rechtsonder handgesigneerd en gedateerd 93, linksonder oplage 92/100

René van Kempen


C5200-9
René van Kempen
Bild
gemengde druktechniek, beeldmaat 32.5 x 25 cm
rechtsonder handgesigneerd en gedateerd 93, linksonder oplage 92/100

Website – Object vraag reactie

René van Kempen

Het zijn raadsels, die de kunstenaar René van Kempen ons voorlegt: puzzels, zoekplaatjes. Daar waar je niet direct een voorstelling ziet. Na lang kijken doemt er soms wat op uit al die vormen en lijnen: een geweer, een tank, een helm. Maar alles zo ver, zo vaag, zo gestileerd. Het lijken overblijfselen, restanten. Waarvan is niet helemaal duidelijk. Sierlijk zijn ze geworden, zoals fossielen sierlijk kunnen zijn. Maar de schoonheid ervan is bedrieglijk. Het lijden is echt. Schoonheid kan wel troosten, het lijden helpen verzachten. De schoonheid in het werk van René van Kempen verhult uiteindelijk niet, maar onthult juist. Als je bereid bent om echt te kijken. Ze biedt een beetje troost tegen een verder nogal ontluisterende werkelijkheid. Haar verborgen schoonheid helpt ons om die werkelijkheid onder ogen te zien, die voor even te doorstaan. Zoals ook het broze beeld van de engel het geweld van de trucks doorstaat.

Ook te koop van René van Kempen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.