Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van kunstschilder H.J. Wijngaard Riviergezicht olie op doek, 60 x 90 cm linksonder gesigneerd

Herman J. Wijngaard


C5244-1
H.J. Wijngaard
Riviergezicht
olie op doek, doekmaat 60 x 90 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Herman J. Wijngaard

Amsterdam
1922

2012

Waskemeer

geboren 21 januari 1922 Amsterdam – 12 maart 2012 overleden

Al op jeugdige leeftijd bleek dat hij artistiek begaafd was. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat hij van 1938 tot en met 1941 een kunstopleiding wilde volgen in Amsterdam aan de Rijksnormaalschool. Zijn artistieke prestaties op school werden al snel opgemerkt en hij kreeg daarom ook privéles van P. Twisker, leraar van de Amsterdamse Rijksacademie om zijn techniek verder te perfectioneren. H.J. Wijngaard is vooral bekend als kunstschilder van het Hollandse landschap. In Nieuwkoop, waar hij enkele jaren heeft gewoond, schilderde hij de plassen op een sfeervolle aparte manier. Toen hij verhuisde naar de omgeving van de rivieren, werd hij gegrepen door het weidse rivierlandschap. Op een prachtige manier schildert hij de omgeving en de lichtval op het water. Opvallend zijn ook de buitengewoon mooie luchten, die zo kenmerkend zijn voor Wijngaard.

Info: Scheen, Benezit, RKD

 

Ook te koop van Herman J. Wijngaard

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.