Schilderijen te koop van kunstschilder Jean Thomassen Egypt maroufle, 17 x 12 cm rechtsonder gesigneerd en gedateerd 90, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jean Thomassen


C4661-8
Jean Thomassen
Egypt
maroufle, beeldmaat 17 x 12 cm
rechtsonder gesigneerd en gedateerd 90

Website – Object vraag reactie

Jean Thomassen

Den Haag
1949

Jean Thomassen is een schrijver en schilder. Hij is auteur van artikelen en boeken over o.a. kunst, Egyptologie, geschiedenis, ballet en schreef het boek: Oude meesters van morgen : de Daan Enneking collectie (Amsterdam 2000).

Jean won verschillende buitenlandse prijzen en kreeg ridderorde voor bijdrage aan realistische schilderkunst. Het schilderij Ines left eye (1,2 x 1,2 mm) behaalde een notitie in het Guiness Book of Records voor kleinste olieverfschilderij ter wereld.

Zoals duidelijk te zien is in zijn werken werd Jean Thomassen sterk beïnvloed door Egyptische motieven. De steeds terugkomende muze in zijn werk is Ine Veen. Zij is vaak het middelpunt in zijn magisch realistische schilderijen. Ine is niet alleen zijn geliefde en muze, maar ook zijn ontdekker en promotor (Telegraaf, 19aug19).

Info: RKD

Ook te koop van Jean Thomassen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.