Schilderijen te koop van kunstschilder Jo Schrijnder Duinlandschap met opvliegende korhoen olie op doek, rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jo Schrijnder


Verkocht

C4692W
Jo Schrijnder
Duinlandschap met opvliegende korhoen
olie op doek, rechtsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jo Schrijnder

Druten 1894 – 1968 Amstelveen

De kunstschilder en burgemeester Josephus Alphonus (Josef of Jo) Schrijnder maakte ook ornamenten, meubilair, symbolische wandversieringen en glasramen o.a in het gemeente Jo Schrijnder woonde en werkte o.a. in Druten, Haaksbergen, Nijmegen, Voorhout, Grootebroek en Amstelveen.

Hij was een veelzijdig mens en kunstenaar. Hij was o.a. ook beeldhouwer, glazenier en monumentaal kunstenaar. Van 1924 tot 1946 was hij burgemeester van het West-Friese Grootebroek. Als kunstenaar ontwierp hij ook het gemeentehuis aldaar. Tevens ontwierp hij boekbanden en maakte hij illustraties voor boeken en tijdschriften.

Schrijnder is vooral bekend om zijn schilderijen die betrekking hebben op de jacht en het jachtwild. Was ook enige jaren illustrator van De Nederlandse Jager.

Info: Scheen, Benezit

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Jo Schrijnder

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.