Kunstenaar Erwin de Vries C4725-6
Erwin de Vries
Abstracte voorstelling
olie op doek, doekmaat 45.5 x 50 cm
rechtsonder gesigneerd Erwin
(is de maker van het Slavenmonument)

Erwin de Vries


Verkocht

C4725-6
Erwin de Vries
Abstracte voorstelling
olie op doek, doekmaat 45.5 x 50 cm
rechtsonder gesigneerd Erwin
(is de maker van het Slavenmonument)

Website – Object vraag reactie

Erwin de Vries

Paramaribo, Suriname
1929

ERWIN DE VRIES, geboren in Paramaribo, Suriname op 12 december 1929.
Hij is zowel beeldhouwer als kunstschilder.
In 1952 voltooit De Vries zijn opleiding tot tekenleraar aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna volgt hij van 1958 tot 1961 lessen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en krijgt hij opdrachten voor beeldhouwwerken voor de gemeente Amsterdam, waaronder het beeld Erectus in de Bijlmer (1980).

Andere hoogtepunten in zijn carrière zijn de deelname aan beeldenpark Sonsbeek (1966), twee solotentoonstellingen in het Stedelijk Museum Amsterdam (1970, 1998) en de aankoop van zijn werk door het Museum of Modern Art, New York.
Tevens ontwierp De Vries het Nationale Slavernij Monument dat in 2002 in het Oosterpark in Amsterdam is gerealiseerd.
Naast beelden maakt De Vries talrijke schilderijen, tekeningen en (bronzen) portretten. De Vries’ vormentaal is verwant met de taal van COBRA. Zijn werk is uitbundig van kleur, expressief en direct geschilderd. In zijn werk staat de mensfiguur en met name de vrouw centraal. De vrouwen in zijn schilderijen zijn met krachtige penseelstreken in gepassioneerde en vaak erotische houdingen neergezet. Sensualiteit en dynamiek is wat zijn werk kenmerkt: organische lijnen op het doek en woest geboetseerde figuren in brons.
In zijn werk combineert hij figuratieve met gestileerde abstracte vormen.
Erwin de Vries staat bekend als een productieve, temperamentvolle kunstenaar. In 1984 keert hij voorgoed terug naar zijn geboorteland Suriname.

Ook te koop van Erwin de Vries

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.