schilderijen te koop van kunstschilder, André van Buuren Zoveel toeristen zijn hier nu ook weer niet olieverf op paneel, beeldmaat 26x21 cm linksonder gesigneerd, verso gedateerd 1999, expositie, galerie wijdemeren breukeleveen

André van Buuren


C4998
André van Buuren
Zoveel toeristen zijn hier nu ook weer niet
olieverf op paneel, beeldmaat 26×21 cm
linksonder gesigneerd, verso gedateerd 1999

Website – Object vraag reactie

André van Buuren

Nieuwveen
1951

André van Buuren (signeert REVAN) is geboren in Nieuwveen in 1951 en naar eigen zeggen vrijwel diezelfde dag met tekenen begonnen. Omdat het in die tijd de gewoonte was dat je, voor je kunstschilder werd, eerst een behoorlijk vak ging leren heeft hij zich ten dele door een opleiding als grafisch vormgever heen geworsteld maar toen hij de wereld van de fantastische schilderkunst ontdekte, was het hem zonder meer duidelijk dat hij achter de ezel thuishoort. In de loop der jaren ontwikkelde hij een solide techniek en een unieke stijl die zijn wortels heeft in vrijwel de gehele figuratieve schilderkunst van renaissance tot heden. Vooral schilders als Willink, Melle, Bosch, Steen, van Mieris, Johfra en Dali hebben hun overweldigende invloed doen gelden.

Hij schildert in eerste instantie om zijn fantasie vorm te geven maar uiteindelijk vooral voor zijn plezier en dat is aan zijn zeer bewerkelijke schilderijen goed af te lezen. Door de jaren heen waren er vele tentoonstellingen door het hele land en zijn werk heeft inmiddels in talloze collecties in Nederland, Frankrijk en Duitsland een plaats gevonden.

Info: André van Buuren

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Andr�� van Buuren

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.