Wie zijn wij

Galerie Wijdemeren

Galerie Wijdemeren, onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren, vindt haar basis bij partners en ondernemers Gijs en Jeanette Looman. Zowel in het dagelijks leven als in hun onderneming delen Gijs en Jeanette hun passie voor kunst, antiek en handel. Hun samenkomst betekende het begin van Galerie Wijdemeren zoals u het vandaag kent. Al sinds 2004 is Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. 

 

Boedel, antiek en zilver
Vanuit de expertise van Galerie Wijdemeren bemiddelen we in de verkoop van boedel, antiek en zilver. Ook bieden wij u de mogelijkheid uw eigen antiek, sieraden en zilver op afspraak te laten taxeren. Voor het maken van een afspraak kunt u hier terecht.

 

Restauraties
Soms verdient een schilderij het om nieuw leven ingeblazen te krijgen. Dan bieden wij u de mogelijkheid uw schilderijen bij ons te laten restaureren. Het werk wordt weer in ere hersteld, waarna u er weer jaren van zult kunnen genieten. 

 

Exclusieve lijsten
Om bij te dragen aan de uitstraling van uw kunstwerk, kunt u in
onze uitgebreide lijstenmakerij terecht voor exclusieve lijsten op maat. Wij begeleiden u graag van begin tot eind in het proces om de perfecte lijst voor uw kunstwerk te vinden.

 

Locaties
Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. 

Onze showroom en lijstenmakerij bevinden zich op de
Angstelkade 2a, gebouw Stock&CO, bedrijventerrein Angstelkade te Nieuwersluis.

Kunstwerk thuis bezichtigen?

Mocht u een kunstwerk graag bij u thuis op locatie willen bezichtigen, om te weten of het past bij u en/of uw interieur, dan zijn daar uiteraard ook volop mogelijkheden voor.

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken.

T: 06-53222156
E: info@galeriewijdemeren.nl

Kunstkado

Geeft u graag een cadeau met meerwaarde? Bij Galerie wijdemeren geeft u makkelijk kunst cadeau met de kunst kadobon.

De kunst kadobon is in te leveren bij onze galerie waar u o.a. beelden en schilderijen vindt van klassiek tot modern.

Heeft u interesse in onze kadobon, mail dan naar info@galeriewijdemeren.nl.

Kunst Kado Bon Galerie Wijdemeren, kunst cadeaubon

Kunstlinks

Kunstkamer.online
Webshop voor kunst, antiek en brocante

Stock & CO
Verkoop boedelgoederen

Schipper Lijsten
Schilderijlijsten, klassiek en modern

Dinie’s Kitchen
Dinie’s Moestuin, Private Dining Club, Kunst & Brocante

Kunstronde Vecht & Plassen
September 2020

RKD
Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

FAQ

Veelgestelde vragen

Taxatie van antiek of andere boedelgoederen.


Ik wil graag een taxatie van antiek, zilver, sieraden of andere boedelgoederen door Galerie Wijdemeren laten doen, hoe pak ik dit aan?

 • Wilt u meer weten over de mogelijkheid tot verkopen van uw antiek, zilver, sieraden of andere boedelgoederen via Stock&Co en Galerie Wijdemeren? Mail ons dan gerust!

  • Voeg foto’s bij van de te verkopen items

  • Vermeld alle informatie die u over het of de item(s) heeft

  Wij zullen beoordelen of het in de huidige markt interessant is om het door u aangeleverde in verkoop te nemen, en maken bij interesse een afspraak om de goederen in te nemen en vervolgstappen met u te bespreken. 


Doen jullie ook taxaties op locatie? Kan de taxateur ook bij ons thuis langskomen?

 • Het is vaak ook mogelijk een afspraak te maken op locatie voor een taxatie. Mail ons gerust over de mogelijkheden. Onze experts nemen dan contact met u op om de mogelijkheden met u door te nemen.


Heeft u een andere vraag?


Inkoop en verkoop kunst en antiek.


Koopt Galerie Wijdemeren ook kunst, antiek of andere boedelgoederen in?

 • In geval van kunst gaat onze voorkeur doorgaans uit naar het in consignatie/commissie verkopen via onze galerie/website. U kunt een afspraak maken bij ons in galerie om met onze experts het verkooptraject afstemmen. U kunt ons mailen voor een afspraak.

 • In geval van antiek of andere boedelgoederen, gaat onze voorkeur doorgaans wel uit naar directe inkoop. U kunt ons mailen voor overleg met een expert over de verkoopbaarheid van de items/boedel


Wat betekent verkoop in consignatie?

 • Verkoop in consignatie betekent, dat wij uw objecten voor u in verkoop nemen in commissie. Wij kopen ze niet op voorhand in. Na verkoop rekenen wij met u af, op basis van een van tevoren afgesproken verkoopcommissie.


Hoe pakt Galerie Wijdemeren de verkoop van mijn inbreng aan?

 • Wij bieden uw inbreng aan via onze websites en in onze galerie of brocante-outlet. Ook hebben wij een groot klantenbestand met klanten die op zoek zijn specifieke items, aan wie wij uw inbreng indien van toepassing, ook zullen aanbieden.


Heeft u een andere vraag?

 • Mail of bel ons gerust om af te stemmen wat wij kunnen doen voor u.
  telefoonnummer: 06-53222156 / info@galeriewijdemeren.nl


Woningontruimingen, Ontzorging  en Overname Boedelgoederen.


Wij gaan verhuizen, kunnen jullie ons helpen met het leeg opleveren van de woning?

 • Wij helpen u graag met het ontruimen van de woning. In overleg kunnen wij verkoopbare  boedelgoederen overnemen of voor u verkopen. De overige (niet-verkoopbare) goederen worden waar mogelijk aangeboden aan goede doelen en voor recycling. Grof vuil wordt zoveel mogelijk gescheiden afgeleverd bij afvalverwerkers. We kunnen indien gewenst uw woning bezemschoon opleveren, klaar voor de volgende bewoner.
  Mail ons gerust voor een afspraak of meer informatie.


Wij hebben na verhuizing /samenwonen veel boedelgoederen over, die niet mee kunnen verhuizen. Kunnen jullie deze voor ons verkopen?

 • In overleg kunnen wij verkoopbare  boedelgoederen overnemen of voor u verkopen. De overige (niet-verkoopbare) goederen kunnen desgewenst door ons worden aangeboden aan goede doelen of worden gerecycled. Grof vuil wordt zoveel mogelijk gescheiden afgeleverd bij afvalverwerkers. We kunnen indien gewenst uw woning ook bezemschoon opleveren, klaar voor de volgende bewoner.
  Mail ons gerust voor een afspraak of meer informatie.


Na overlijden, moeten wij een woning leegruimen, kunnen jullie ons helpen? 

 • Na het overlijden van een dierbare heeft u vaak al genoeg om zich druk om te maken. Wij ontlasten/ontzorgen u graag met het leegruimen van de woning op respectvolle wijze.

  U zoekt uiteraard eerst de goederen uit die voor u van (emotionele) waarde zijn. In overleg ruimen we de woning leeg, en bespreken de mogelijkheden tot overname of verkoop van bepaalde boedelgoederen. Dit alles gebeurt uiteraard met alle respect voor u en uw dierbaren. We leveren het pand desgewenst ook bezemschoon op; u heeft er dan geen zorgen meer aan.

  Mail of bel gerust met Gijs Looman van Stock&CO, om de mogelijkheden verder af te stemmen. 06-53222156 / info@stockenco.nl


Heeft u een andere vraag?

 • Mail of bel ons gerust om af te stemmen wat wij kunnen doen voor u.
  telefoonnummer: 06-53222156 / info@stockenco.nl


Restauraties en inlijstingen van schilderijen.


Kan ik bij Galerie Wijdemeren terecht voor een restauratie of inlijsting?

 • Galerie Wijdemeren heeft een eigen restauratie- en lijstenatelier. Wij helpen u derhalve graag verder om uw schilderijen weer in zo mooi mogelijke staat/conditie te brengen, zodat u er weer vele jaren optimaal van kunt genieten. Mail ons gerust voor een afspraak.


Heeft u een andere vraag?

 • Mail of bel ons gerust om af te stemmen wat wij kunnen doen voor u.
  telefoonnummer: 06-53222156 / info@galeriewijdemeren.nl


Bestaande relaties


Hoe lang blijft een werk bij Galerie Wijdemeren in verkoop?

 • Galerie Wijdemeren werkt met een minimale verkooptermijn van 6 maanden. Na die tijd raden wij u aan contact met ons op te nemen per e-mail over de status van uw inbreng, mocht u van onze kant nog geen verkoopstatus gehad hebben.


Ik heb kunst ingebracht voor verkoop in consignatie, wat is de status van mijn inbreng?

 • Na 6 maanden nog niet van ons gehoord. U  kunt ons dan gerust mailen met een verzoek het statusoverzicht van uw inbreng. Wij zullen u deze dan doen toekomen.


Wanneer wordt de uitbetaling van een verkoop gedaan?

 • Zodra de verkoop van uw gehele inbreng is afgerond, ontvangt u van ons een verkoopstatus. Wij vragen u dan ook om uw IBAN-gegevens, zodat wij de verrekening van de verkopen in orde kunnen maken.


Heeft u een andere vraag?

 • Mail of bel ons gerust om af te stemmen wat wij kunnen doen voor u.
  telefoonnummer: 06-53222156 / info@galeriewijdemeren.nl