Wie zijn wij

Galerie Wijdemeren

Galerie Wijdemeren, onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren, vindt haar basis bij partners en ondernemers Gijs en Jeanette Looman. Zowel in het dagelijks leven als in hun onderneming delen Gijs en Jeanette hun passie voor kunst, antiek en handel. Hun samenkomst betekende het begin van Galerie Wijdemeren zoals u het vandaag kent. Al sinds 2004 is Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. 

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, kunt u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de en 20ste eeuwse meesters, hedendaagse schilderijen en heel veel andere kunst. Wij organiseren regelmatig terugkomende 
thema-exposities waar u onze collectie schilderijen kunt bezichtigen.  

Werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen. Ook stellen wij werk van hedendaagse kunstenaars tentoon.

Boedel, kunst, antiek en zilver
Vanuit de expertise van Galerie Wijdemeren bemiddelen we in de verkoop van boedel, kunst, antiek en zilver. Ook bieden wij u de mogelijkheid uw eigen kunstwerken, antiek, sieraden en zilver op afspraak te laten taxeren. Voor het maken van een afspraak kunt u hier terecht.

Restauraties
Soms verdient een schilderij het om nieuw leven ingeblazen te krijgen. Dan bieden wij u de mogelijkheid uw schilderijen bij ons te laten restaureren. Het werk wordt weer in ere hersteld, waarna u er weer jaren van zult kunnen genieten. 

Exclusieve lijsten
Om bij te dragen aan de uitstraling van uw kunstwerk, kunt u in
onze uitgebreide lijstenmakerij terecht voor exclusieve lijsten op maat. Onze expert Jeanette Schipper begeleidt u van begin tot eind in het proces om de perfecte lijst voor uw kunstwerk te vinden.

Activiteiten
U kunt bij onze galerie veel meer dan kunst, antiek en zilver bekijken en kopen.
Wij organiseren activiteiten die regelmatig terugkomen, zoals lezingen, workshops en huiskamerconcerten. Houd hiervoor onze nieuwsbrief en evenementenagenda in de gaten!

Openingstijden
Voor de openingstijden van de Galerie klikt u hier.

Locaties
Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. 

Wij werken vanaf twee locaties: onze galerie bevindt zich op de Herenweg 71-73 te Breukeleveen aan de Loosdrechtse Plassen, onze showroom en lijstenmakerij bevinden zich op de Angstelkade 2a, gebouw Stock&CO, bedrijventerrein Angstelkade te Nieuwersluis.

Kunstwerk thuis bezichtigen?

Mocht u een schilderij of ander kunstwerk graag bij u thuis op locatie willen bezichtigen, om te weten of het past bij u en/of uw interieur, dan zijn daar uiteraard ook volop mogelijkheden voor.

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken.

T: 06-41277246 / 06-53222156
E: info@galeriewijdemeren.nl

Kunstkado

Geeft u graag een cadeau met meerwaarde? Bij Galerie wijdemeren geeft u makkelijk kunst cadeau met de kunst kadobon.

De kunst kadobon is in te leveren bij onze galerie waar u o.a. beelden en schilderijen vindt van klassiek tot modern.

Heeft u interesse in onze kadobon, mail dan naar info@galeriewijdemeren.nl.

Wij zijn ook bereikbaar per FIETS en BOOT!

Wij hebben nu wel een heel bijzondere aanwinst. Dit keer niet een kunstwerk, maar een recreatieve toevoeging aan ons prachtige uitzicht over de plas. 

Fietsboot II heeft in juni aan onze steigers aangemeerd gelegen voor onderhoud en een noodzakelijke veiligheidscheck. Een team enthousiaste vrijwilligers heeft keihard gewerkt om de boot tijdig veilig en vaarklaar te krijgen. Galeriebezoekers genoten van de gezellige bedrijvigheid aan de steiger en enthousiaste verhalen van de bemanningsleden.

In juli en augustus vaart Fietsboot II 6 dagen per week op Loosdrecht. Iedere dag, behalve maandag, want dan ligt hij weer aangemeerd bij onze galerie voor het reguliere onderhoud. Galerie Wijdemeren sponsort de boot met deze ligplaats, elektra en stromend water. En de hardwerkende bevlogen vrijwilligers natuurlijk met de nodige koffies, water en sappen.

Stichting Veerdiensten op de Vecht exploiteert het Fietsboot Project, waarbij zij voor hun voortbestaan afhankelijk zijn van subsidies, sponsoren en vrijwilligers. Daar zijn er nooit genoeg van: Ook vrouwen zijn zeer welkom, aldus de ‘crew’, die nu voornamelijk uit mannen bestaat.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor sponsoring of andere ondersteuning van dit mooie project? Kom gerust eens een kijkje nemen op de boot. Op maandag kunt u daarvoor ook terecht in de haven van onze galerie.

Sinds vier jaar vaart Fietsboot I al op de Vecht. Fietsboot II spotten we sinds vorig jaar op onze Plassen. Dankzij het succes van het afgelopen seizoen heeft de gemeente Wijdemeren besloten dit Fietsboot Project wederom te subsidiëren.

Deze 13 meter lange ‘voormalige veerpont’ vaart 3x per dag tussen de Porseleinhaven in Oud Loosdrecht en de Strook in Breukeleveen, met tussenstops op eiland Markus Pos en de Fuut/Muyeveld. U kunt als u meevaart, zelf bepalen waar u op- of afstapt. 

Zin om er een hele dag op uit te gaan? Recreëer dan eens een dagje op eiland Markus Pos: Vertrek om 10 uur vanuit de Porseleinhaven met de Fietsboot, verblijf tot half 5 op het eiland en neem de laatste vaart terug. Dat is zomaar 7 uur lang zomers genieten.

De Fietsboot Loosdrechtse Plassen bij Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Wilt u alleen een “Rondje Plassen” doen? Daarvoor is de Fietsboot heel geschikt: Één rondje varen langs alle opstappunten en weer terug duurt bijna 2,5 uur, voor nog geen 15 euro! Doelstelling van de fietsboot is deze voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden. Voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers zijn van harte welkom om mee te varen en te genieten van ons prachtige Plassengebied. 

Het plan is de boot te verduurzamen, passend in het gebiedsakkoord om natuur, recreatie en cultuur hand in hand te laten gaan. De eerste gulle donaties van ANWB en Rabobank zijn daarvoor al binnen. Ook de gemeente Wijdemeren en het Plassenschap steunen dit project. Wij als galerie dragen ook graag ons steentje bij.

Wist u dat onze galerie ook goed per FIETS en BOOT te bereiken is? Maak voor een dagje uit eens een tochtje met de Fietsboot; fiets naar onze galerie; geniet van onze kunst en lekkere koffie; stap even verderop de Fietsboot weer op.

Vaste openingstijden: woensdag t/m vrijdag, 11-17 uur.
Meer Fietsboot-info: defietsboot.nl

Binnenkijken

Kunstlinks

Kunstkamer.online
Webshop voor kunst, antiek en brocante

Stock & CO
Verkoop boedelgoederen

Schipper Lijsten
Schilderijlijsten, klassiek en modern

Dinie’s Kitchen
Dinie’s Moestuin, Private Dining Club, Kunst & Brocante

Kunstronde Vecht & Plassen
September 2020

RKD
Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis