Wie zijn wij

Galerie Wijdemeren

Galerie Wijdemeren, onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren, vindt haar basis bij partners en ondernemers Gijs en Jeanette Looman. Zowel in het dagelijks leven als in hun onderneming delen Gijs en Jeanette hun passie voor kunst, antiek en handel. Hun samenkomst betekende het begin van Galerie Wijdemeren zoals u het vandaag kent. Al sinds 2004 is Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. 

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, kunt u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de en 20ste eeuwse meesters, hedendaagse schilderijen en heel veel andere kunst. Wij organiseren regelmatig terugkomende 
thema-exposities waar u onze collectie schilderijen kunt bezichtigen.  

Werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen. Ook stellen wij werk van hedendaagse kunstenaars tentoon.

Boedel, kunst, antiek en zilver
Vanuit de expertise van Galerie Wijdemeren bemiddelen we in de verkoop van boedel, kunst, antiek en zilver. Ook bieden wij u de mogelijkheid uw eigen kunstwerken, antiek, sieraden en zilver op afspraak te laten taxeren. Voor het maken van een afspraak kunt u hier terecht.

Restauraties
Soms verdient een schilderij het om nieuw leven ingeblazen te krijgen. Dan bieden wij u de mogelijkheid uw schilderijen bij ons te laten restaureren. Het werk wordt weer in ere hersteld, waarna u er weer jaren van zult kunnen genieten. 

Exclusieve lijsten
Om bij te dragen aan de uitstraling van uw kunstwerk, kunt u in
onze uitgebreide lijstenmakerij terecht voor exclusieve lijsten op maat. Onze expert Jeanette Schipper begeleidt u van begin tot eind in het proces om de perfecte lijst voor uw kunstwerk te vinden.

Activiteiten
U kunt bij onze galerie veel meer dan kunst, antiek en zilver bekijken en kopen.
Wij organiseren activiteiten die regelmatig terugkomen, zoals lezingen, workshops en huiskamerconcerten. Houd hiervoor onze nieuwsbrief en evenementenagenda in de gaten!

Openingstijden
Voor de openingstijden van de Galerie klikt u hier.

Locaties
Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. 

Wij werken vanaf twee locaties: onze galerie bevindt zich op de Herenweg 71-73 te Breukeleveen aan de Loosdrechtse Plassen, onze showroom en lijstenmakerij bevinden zich op de Angstelkade 2a, gebouw Stock&CO, bedrijventerrein Angstelkade te Nieuwersluis.

Kunstwerk thuis bezichtigen?

Mocht u een schilderij of ander kunstwerk graag bij u thuis op locatie willen bezichtigen, om te weten of het past bij u en/of uw interieur, dan zijn daar uiteraard ook volop mogelijkheden voor.

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken.

T: 06-41277246 / 06-53222156
E: info@galeriewijdemeren.nl

Kunstkado

Geeft u graag een cadeau met meerwaarde? Bij Galerie wijdemeren geeft u makkelijk kunst cadeau met de kunst kadobon.

De kunst kadobon is in te leveren bij onze galerie waar u o.a. beelden en schilderijen vindt van klassiek tot modern.

Heeft u interesse in onze kadobon, mail dan naar info@galeriewijdemeren.nl.

Binnenkijken

Kunstlinks

Kunstkamer.online
Webshop voor kunst, antiek en brocante

Stock & CO
Verkoop boedelgoederen

Schipper Lijsten
Schilderijlijsten, klassiek en modern

Dinie’s Kitchen
Dinie’s Moestuin, Private Dining Club, Kunst & Brocante

Kunstronde Vecht & Plassen
September 2020

RKD
Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis