Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Verkoop - Expositie
"Binnenkijken in oud-Hollandse interieurs"

Verkoop - Expositie
"Binnenkijken in oud-Hollandse interieurs"


Persbericht
door Jeanette Looman - Schipper

Galerie Wijdemeren exposeert een bijzonder collectie van meer dan 60 “Interieurstukken”, waaronder schilderijen van grote meesters uit de 19de en 20ste eeuw. Deels ter beschikking gesteld uit particuliere collecties.

U treft er werk aan van Bekende grote meesters 
uit de 19de en 20ste eeuw, zoals: 
Max Alandt,
 Alexander Hugo Bakker-Korff, Robert BeyschlagCor W. Bouter,Arthur H.C. BriëtD. BucourtMoritz CalischDelattere, Hendrik Antonius DievenbachL. FerstelVida Gabor,Theodore Gerard,Napoleon Francois GhesquierreJohannes HelderJacksonWillem JansenRudolf JelinekJ.L. JonaisJacob de JongH. de Jonge,Herman ten KateJ.S.Hendrik Kever,Sipke KoolBaruch Lopez de Leao Laguna,A.J. LammeVan Leeuwen ,Hendrik Joh. MelisJoh.Corn. MertzHans van MoerkerkenWillem van NieuwenhovenBernard Pothast, Cornelis TerlouwJ.D.M. (Hans) van der PlasCharles Joseph Schippers, M. Schildt,Josef SchusterWouter van SoestJac. Frederik Sterre de JongAlida E. Stolk, Joh. A.B. StroebelJacob Taanman,Lammert L. van der TongeC. ValkenburgCasimir Vandendaele,Wouterus Verschuur jr.,Samuel de Vletter, Anton WeissAnnemarie van Wolde, Jacques Zon, en vele, vele anderen...

Opvallend is een monumentaal boeren binnenhuistafereel van kunstschilder Bernard Pothast (1882 – 1966). Waarschijnlijk is dit het grootste schilderij dat hij ooit gemaakt heeft. Pothast behoorde tot de grote meesters van Larense School. Hij schilderde voornamelijk het eenvoudige boerenleven in en om de boerderij, waarvoor zijn eigen vrouw en kinderen doorgaans model stonden. Het werk van Pothast werd in zijn tijd niet zo zeer in Nederland, maar meer in Engeland en in de V.S verkocht. Bernard Pothast trad in de voetsporen van Larense schilder als Evert Pieters, Albert Neuhuys en Hendrik Kever. Andere Larense schilders waarvan werk getoond wordt zijn, L. van der Tonge,Arthur Briët, H.A. DievenbachB. Laguna.

Tevens is er een fraai symbolisch werk van kunstschilder Martinus Schildt (1867 – 1921) te bezichtigen. Het schilderij verbeeld drie generaties in een schitterende compositie . Schildt is een sterk ondergewaardeerde meester, die vergeleken kan worden met de top van Haagse en Larense School.

Een zeldzaam stukje is te zien van A.H. Bakker Korff, die vaak op heel klein formaat, zijn eigen zusters afbeeldde, roddelend of theedrinkend in een deftig interieur.

Een aantal 19de eeuwse interieurvoorstellingen waren aanvankelijk sterk geïnspireerd door de Gouden Eeuw. Schilders als Vandendaele,Moritz Calis, Herman ten Kate deden dit steevast, omdat dit in deze tijd in de mode was.

Technisch topstuk is te zien van Samuel de Vletter. Een werk dat hij maakt op 22 jarige leeftijd. De schilder overleed al op 28jarige leeftijd, waardoor zijn werk zeer zeldzaam gebleven is.

Dit alles tezamen maakt deze verzameling tot een heel waardevolle en indrukwekkende collectie. Al met al, een tentoonstelling, die u niet mag missen!

meer info: Jeanette Looman - Schipper, T 06-41277246
http://www.galeriewijdemeren.nl, info@galeriewijdemeren.nl

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Verkoop - Expositie
"Binnenkijken in oud-Hollandse interieurs", toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-08

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019