Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Exposities

Exposities


 Huidige expositie

Stillevens uit drie eeuwen schilderkunst

4 sept. t/m 1 nov. 2019

Na twee maanden van het zomerse licht te hebben genoten, zijn we vanaf september een nieuwe expositie gestart. Deze expositie staat, zoals onze titel al weggeeft, in het teken van stillevens uit drie eeuwen schilderkunst.

Het stilleven als onderwerp leeft al eeuwen in de kunst en is ook heden ten dage nog even relevant. Een stilleven kan iets vertellen over de kunstenaar die het heeft gemaakt, over zijn kunde en ambacht, maar ook over de tijd waarin de hij heeft geleefd. We nemen u mee naar de 19e, 20e en 21e eeuw, waar we mogen ontdekken dat niet één stilleven hetzelfde is. Juist dat is wat het stilleven zo mooi maakt!!

Objecten kunnen een inhoudelijke betekenis meedragen, of iets vertellen over de tijdsgeest. Hoewel de objecten in een stilleven ogenschijnlijk willekeurig worden gepositioneerd, is het tegenovergestelde waar. Een stilleven wordt voorafgaand aan het schilderen zorgvuldig door de kunstenaar opgebouwd. De belichting, de keuze voor een standpunt en de plaatsing van objecten in relatie tot elkaar, maken ieder stilleven uniek. Uiteindelijk heeft de schilder in zijn uitwerking altijd het laatste woord. Zo schildert de één zo realistisch, dat een schilderij haast voor een foto kan worden aangezien, waar de ander met een vlotte toets een vervreemdende impressie van een stilleven weergeeft.

De prachtige veelzijdigheid van het stilleven als onderwerp heeft ons geïnspireerd tot het inrichten van deze expositie. We hopen u te mogen verwelkomen met een heerlijk kopje koffie of thee, terwijl we de stillevens aan het woord laten.

Tot ziens in onze galerie!


 

4 oktober Werelddierendag

Onze beestenboel


Naast onze lopende expositie “Stillevens uit drie eeuwen schilderkunst” tonen we vanaf 4 oktober in het kader van Werelddierendag een fraaie collectie kunst met dieren in de hoofdrol. Van lieflijke eendjes van Constant Artz, tot woeste paardenkuddes van JeanMarianne Bremers. Huisdieren, boerderijdieren en vogelvrije dieren, allemaal hebben ze een plekje gekregen in onze beestenboel.
Wisselende Thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen. Ook stellen wij werk van hedendaagse kunstenaars tentoon.

 

Een greep uit de collectie

Stillevens uit drie eeuwen schilderkunstGalerie direct aan de Loosdrechtse Plassen

Bij stralend weer is het goed toeven op het terras van Galerie Wijdemeren met het fraaie uitzicht op de Plas. Maar ook op een regenachtige dag is het gezellig binnen rond de open haard.

Galerie Wijdemeren is gevestigd aan de Herenweg 71-73 in Breukeleveen. De galerie is gemakkelijk bereikbaar per auto, fiets en zelfs met de boot. 

Openingstijden: VR van 11.00 tot 17.00 uur
andere dagen volgens afspraak.

Naast de locatie in Breukeleveen is een bezoek op dinsdag en zaterdag van 10.00 – 15.00 uur aan onze de locatie Angstelkade in Nieuwersluis voor antiek en brocante, meubels en kleingoed meer dan de moeite waard. Voor meer informatie: 
www.stockenco.com

Mocht u een schilderij of ander kunstwerk graag bij u thuis op locatie willen bezichtigen, om te weten of het past bij u en/of uw interieur, dan zijn daar uiteraard ook volop mogelijkheden voor. 

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken.

T: 06-41277246 / 06-53222156
E: info@galeriewijdemeren.nlKunst in een huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de en 20ste eeuwse meesters, evenals hedendaagse schilderijen en heel veel andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vindt u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
| BLOG

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019