M. Roosenboom

Klik op de afbeelding(en) voor meer informatie.

M. Roosenboom

De kunstschilder Margaretha C.J.W. Roosenboom (Den Haag, 1843 – Voorburg 1896) groeide op in een echte kunstenaarsfamilie. Haar vader Nicolaas Johannes Roosenboom en haar grootvader Andreas Schelfhout hebben haar beiden onderwezen in de kunsten. Roosenboom staat bekend om haar stillevens, die meestal bloemen bloemen of fruit bevatten. Haar deskundigheid blijkt uit haar vermogen om haar voorstellingen levensecht te laten lijken, en tegelijkertijd een decoratief en schilderachtig karakter te geven.

Zowel in haar aquarellen als in haar olieverfschilderijen besteedt Roosenboom veel aandacht aan de lichtval. Door hoogglans te combineren met een donkere achtergrond wordt er een sterk contrast gecreëerd dat spanning oproept in een anderszins rustige voorstelling. 

Tijdens haar carrière was Roosenboom lid van meerdere kunstenaarsgezelschappen, waaronder Pulchri Studio in Den Haag en Arti et Amicitiae in Amsterdam. Ze stelde regelmatig tentoon in Antwerpen, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Tegenwoordig is haar werk aanwezig in de collecties van meerdere grote musea in Nederland, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, het Centraal Museum in Utrecht en het Boijmans van Beuningen in Rotterdam. 

Info: rkd rijksmuseum  centraal museum

Margaretha Roosenboom, 1843 – 1896 Den Haag / Hilversum
gouache op karton, 49 x 62 cm, verkocht

Afbeeldingen volgen z.s.m.
2 Voorstudies van rozen, aquarel op papier.
Margaretha Roosenboom, Den Haag 1843-1896 Voorburg

Zoekresultaten

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie

Website – Zoek Kunstenaar