H.J Haverkamp

Klik op de afbeelding(en) voor meer informatie.

H.J Haverkamp

Hendrik Johannes Haverkamp woonde en werkte resp. in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Diepenveen en in Den Haag. Hij maakte reizen naar Frankrijk, Italië en Spanje. Reeds op 16 jarige leeftijd ging hij in de leer bij de dekoratieschilder H.J. Plaat jr. en daarna bij H. Valkenburg. Hij volgde lessen aan de Rijksakademie te Amsterdam (1874-1878) o.l.v. A. Allebé en B. Wijnveld jr. en de Antwerpse Akademie o.l.v. J. Portaels.

Haverkamp was medewerker van N. van der Waay en E.S. Witkamp jr. (1879). Hij tekende, schilderde, etste, aquarelleerde en lithografeerde voornamelijk portretten en figuurstukken. Hij was in zijn tijd reeds een beroemd portretschilder en behaalde op diverse tentoonstellingen gouden en zilveren medailles. Hij was tevens erelid van diverse kunstgenootschappen en werd o.m. begiftigd met de Leopoldorde. Hij was lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam.

Haverkamp gaf les aan E.W. Broers, M.J.E. Cohen, Gosschalk, M. barones van Lynden, E.A.H. Gori, Th.G. Meissner, jkvr. C.G.W. Repelaer van Driel, M.A.A. Schweistal, P. Stuy en J. Verkade. Hij gaf raadgevingen aan jkvr. E.H.J. van Eysinga en L.H. Verwey van Udenhout.

Zijn werk werd o.a. ten toongesteld in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
Diverse musea bezitten werk van zijn hand. O.a. Kröller müller museum Otterlo, het Haags Gemeentemuseum en Museum Boymans- van Beuningen te Rotterdam.

 

Zoekresultaten

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie

Website – Zoek Kunstenaar