Exposities

Huidige expositie

Holland Waterland

Wij hebben voor u in petto, een thema-expositie die zich focust op de grootste inspiratiebron van vele kunstenaars: het Hollandse waterlandschap. Tijdens deze expositie tonen we prachtige schilderijen van schilders uit de omgeving Loosdrecht, maar ook haven-, plas- en zeegezichten die hun bron elders in Nederland vinden komen ruimschoots aan bod. U kunt daarbij denken aan de kenmerkende waterlelies van Dirk Smorenberg, of Rotterdamse havengezichten verbeeld door Marius de Jongere. 
Bij een bezoek aan onze galerie kunt u fantastisch genieten van een heerlijke kop koffie of thee, terwijl u uitkijkt over onze eigen Loosdrechtse Plassen.

Kunstronde Vecht & Plassen 2020

Zaterdag 19 september en zondag 20 september 2020  vindt Kunstronde Vecht & Plassen 2020 plaats.
Onze galerie is deze dagen extra geopend, u bent op beide dagen van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

In onze tentoonstellingsruimte genaamd Dinie’s Kitchen is werk te zien van o.a. hedendaags kunstenares Salam Kadhim, die op een eigen, moderne wijze haar inspiratie in het water vindt. In ‘De Boet’ tonen wij onder andere sferische waterlandschappen en zeegezichten door hedendaags kunstenaar Beert Hennephof. Beide kunstenaars zullen tijdens de kunstronde aanwezig zijn om live te werken, terwijl ze zich laten inspireren door het thema van onze expositie en natuurlijk onze prachtige locatie.

We staan letterlijk en figuurlijk dicht bij het water, en wat nog extra bijzonder is: we zijn tijdens de kunstronde zelfs over het water te bereiken! Fietsboot II stelt deze dagen een extra halte in bij Galerie Wijdemeren, dus een totaalervaring is gegarandeerd.

Het belooft een inspirerend weekend te worden!