Exposities

Huidige expositie

Lentekriebels


Onze nieuwste expositie Lentekriebels laat ons stilstaan bij de lente! We haalden de zon naar binnen, de bloesems staan in bloei en jonge eendjes zwemmen en dartelen speels langs de waterkant. Kom samen met ons genieten van dit prachtige seizoen, uiteraard onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee. Onze galerie is op afspraak open, een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00-17.00uur. Tot snel!

Verwachte expositie

Water inspireert


Vanaf augustus 2020

Geïnspireerd door het thema van Kunstronde Vecht & Plassen van 2020, ‘inspiratie’, richten wij een expositie in die zich focust op de grootste inspiratiebron van vele kunstenaars uit onze collectie: het Hollandse waterlandschap. Tijdens deze expositie tonen we prachtige schilderijen door schilders uit de omgeving Loosdrecht, maar ook havengezichten, plasgezichten en zeegezichten die hun bron elders in Nederland vinden komen aan bod. Denk aan de kenmerkende waterlelies in de plassen door Dirk Smorenberg, of juist de Rotterdamse havengezichten door Marius de Jongere. Ook zal in onze tentoonstellingsruimte genaamd Dinie’s Kitchen werk te zien van hedendaags kunstenares Salam Kadhim, die weer op eigen wijze haar inspiratie in het water vindt. U bent welkom om de expositie te komen bekijken iedere woensdag tot en met vrijdag van 11.00-17.00uur, waarbij u kunt genieten van een heerlijke kop koffie of thee, terwijl u uitkijkt over onze eigen Loosdrechtse Plassen.

Evenementen agenda

Kunstronde 2020


Op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 staat de gehele omgeving Vecht & Plassen in het teken van de kunstronde.

Het thema van dit jaar is ‘inspiratie’, daarom focussen wij op de grootste inspiratiebron van vele kunstenaars uit onze collectie: het Hollandse waterlandschap. U wordt tijdens deze expositie ondergedompeld in fantastische schilderijen door schilders uit de omgeving Loosdrecht, maar ook havengezichten en andere plasgezichten komen aan bod.

We hebben een hedendaagse kunstenares uitgenodigd om ‘en plein air’ ons kenmerkende uitzicht te schilderen, waarnaast ook nog genoten kan worden van prachtige live-muziek. Al met al belooft het een fijn en inspirerend weekend te worden.

We nodigen u hierbij van harte uit om een kijkje in onze galerie te komen nemen, te genieten van ons prachtige uitzicht onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Tot ziens in de galerie!