Exposities

Huidige exposities

In het licht van de zomer

Het is warm, de straten zijn zonovergoten, en soms snakken we naar een drupje regen. Dit laatste is dan niet alleen voor verfrissing, maar ook voor de tuin! Onze galerie staat letterlijk en figuurlijk in bloei. We tonen vele bloemstillevens, en op het dak van Dinie’s Kitchen werpt ook onze moestuin haar vruchten af. Geniet met ons van alle prachtig verbeeldde zomerfeesten, strandgezichten en koeien in de wei. Buiten in het zonlicht, al uitkijkend over de Loosdrechtse Plassen, drinkt u bij ons een heerlijke kop koffie of thee – en waant u zich op vakantie. Deze expositie is gedurende de maand juli op afspraak te bezoeken, en vanaf augustus weer iedere woensdag tot en met vrijdag van 11.00-17.00 uur.

Portrettengalerij – SPECIAL

Gedurende de zomer hebben wij een special ingericht, namelijk een prachtige en  afwisselende portrettengalerij! Van magisch-realistisch tot bijna abstract, allerlei mensen in allerlei vormen en maten. Indrukwekkend kun je het wel noemen! Deze special is gedurende de maand juli op afspraak te bezoeken, en vanaf augustus weer iedere woensdag tot en met vrijdag van 11.00-17.00 uur. 

Verwachte expositie

Holland Waterland


Vanaf medio september 2020

Geïnspireerd door het thema van Kunstronde Vecht & Plassen van 2020, ‘inspiratie’, richten wij een expositie in die zich focust op de grootste inspiratiebron van vele kunstenaars uit onze collectie: het Hollandse waterlandschap. Tijdens deze expositie tonen we prachtige schilderijen door schilders uit de omgeving Loosdrecht, maar ook havengezichten, plasgezichten en zeegezichten die hun bron elders in Nederland vinden komen aan bod. Denk aan de kenmerkende waterlelies in de plassen door Dirk Smorenberg, of juist de Rotterdamse havengezichten door Marius de Jongere. Ook zal in onze tentoonstellingsruimte genaamd Dinie’s Kitchen werk te zien van hedendaags kunstenares Salam Kadhim, die weer op eigen wijze haar inspiratie in het water vindt. U bent welkom om de expositie te komen bekijken iedere woensdag tot en met vrijdag van 11.00-17.00uur, waarbij u kunt genieten van een heerlijke kop koffie of thee, terwijl u uitkijkt over onze eigen Loosdrechtse Plassen.

Kunstronde 2020


Op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 staat de gehele omgeving Vecht & Plassen in het teken van de kunstronde.

Het thema van dit jaar is ‘inspiratie’, daarom focussen wij op de grootste inspiratiebron van vele kunstenaars uit onze collectie: het Hollandse waterlandschap. U wordt tijdens deze expositie ondergedompeld in fantastische schilderijen door schilders uit de omgeving Loosdrecht, maar ook havengezichten en andere plasgezichten komen aan bod.

We hebben een hedendaagse kunstenares uitgenodigd om ‘en plein air’ ons kenmerkende uitzicht te schilderen, waarnaast ook nog genoten kan worden van prachtige live-muziek. Al met al belooft het een fijn en inspirerend weekend te worden.

We nodigen u hierbij van harte uit om een kijkje in onze galerie te komen nemen, te genieten van ons prachtige uitzicht onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Tot ziens in de galerie!