Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Henriëtte Ronner-Knip

Henriëtte Ronner-Knip


Henriëtte Ronner-Knip (Amsterdam, 1821 - Brussel, 1909) werd al jong ontdekt als schildertalent. Op haar veertiende schilderde ze, met enige hulp van haar broer August, het werk De boerderij van Zijne K.H. de Prins van Oranje bij Tilburg. Het doek werd aangekocht door de koninklijke familie en verschaf Knips vader een ruim pensioen.

Ronner-Knip komt uit een echt kunstenaarsgezin. Bij haar vader was ze in de leer en haar opa kwam uit een familie van behangschilders. Tevens had ze enkele ooms en een tante die kunstschilder waren. Aanvankelijk concentreerde Ronner-Knip zich vooral op landschappen en vee, maar later ontdekte ze haar talent en interesse voor het schilderen van huisdieren, waar ze nu bekend om staat.

In 1850 verhuist Ronner-Knip naar Brussel, waar op dat moment een levendig klimaat ontstaat van kunstverzamelaars en -liefhebbers. Ronner-Knip schildert de huisdieren van de rijke inwoners van Brussel, met de luxe 19e-eeuwse interieurs als decor. Mooie stoffen, behangen en meubelen fungeren als aankleding voor de vele honden, en na 1870 vooral katten, die Ronner-Knip op een realistische en later ook impressionistische manier op het doek zet. Ze werd geroemd om haar vermogen om niet alleen de dieren mooi af te beelden, maar ook hun karakter te vangen. Ronner-Knip had tijdens haar leven al een aanzienlijke reputatie en ze is ook nu nog zeer geliefd onder verzamelaars.

Info: Scheen, Benezit

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Henriette Ronner-Knip
nr.A9053, Henriette Ronner Knip, Aquarel, beeldmaat, 54 x 77 cm, Portret van de hondjes van Marie-Henriette, koningin van BelgiëGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Henriëtte Ronner-Knip, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-10-11

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020