Kunst te koop van artiest, kunstenares Cecile Dreesmann, naaldkunst, expositie, Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Website – Object vraag reactie

Cecile Dreesmann

Amsterdam
1920

1994

Soest

De borduurkunstenares Cecilia Antonia Maria Wilhelmina Dreesmann werd geboren op 13 april 1920 te Amsterdam. Zij woonde en werkte in diverse plaatsen in binnen- en buitenland, voornamelijk ook in Amsterdam en in Laren (NH) en omgeving. Cécile was leerlinge van de Royal School of Needlework te Londen.

De naam Cécile Dreesman is bijna synoniem met borduren. Gedurende talloze jaren heeft zij zich met steeds grotere intensiteit met alle vormen van borduurkunst beziggehouden. Dit leidde tot de ontwikkeling van haar eigen stijl, die even uniek als mooi is en waarin zij haar ´droom-expressies` op zijde vertaalt, door toevoeging van edelstenen, half-edelstenen en andere waardevolle materialen.

Ze is ook de schrijfster van een achttal boeken over de geschiedenis en de technieken van het borduren, waarvan er ook één in Amerika verscheen en merklappen van heden als onderwerp heeft.

Ze is altijd een grote voorvechtster geweest van het leren borduren als een zeer persoonlijke vorm van kunst, waarin ieder zijn eigen weg moet zoeken.

Info: Lexicon Pieter A. Scheen, RKD

Ook te koop van Cecile Dreesmann

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.