Kunstenaar Bert van Herwijnen 3527, Bert van Herwijnen
Stilleven met gitaar

Bert van Herwijnen


3527, Bert van Herwijnen
Stilleven met gitaar

Website – Object vraag reactie

Bert van Herwijnen

Lichtenvoorde
1954

Beeldend Kunstenaar Bert van Herwijnen werd al jong gegrepen door de beeldhouwkunst. Archipenko, Brancusi, Modigliani en Zadkine hebben beelden gemaakt die hem zeer aanspraken. Vooral het werk uit de beginperiode van Zadkine heeft van Herwijnen zo geïnspireerd, dat hij besloot zelf te gaan beeldhouwen.

Bert studeerde af voor Beeldhouwen aan de Algemene Hogeschool te Amstedam in 1991.

De stijl en techniek van zijn werk laten een puurheid zien, waarbij de afbeelding van een mensenfiguur en de zeggenkracht van het hout volledig tot hun recht komen. Het menselijk lichaam, m.n. het lichaam van de vrouw wil hij graag uitbeelden met een eigen vormentaal. Met het beelhouwen probeert van Herwijnen uit dat ene harde stuk hout een beeld te creëren, dat sensualiteit, fragiliteit, kracht of ingetogenheid laat zien. De combinatie van anatomie en abstractie staat centraal in zijn werk.

Bert van Herwijnen is vanaf 2004 werkend lid van de Kunstkring 88.

Exposities: Zijn werk werd reeds op verschillende exposities in binnen- en buitenland tentoongesteld. Momenteel zijn er een aantal in brons gegoten werken van zijn hand te bewonderen in Galerie Wijdemeren te Breukeleveen.

info : RKD

Ook te koop van Bert van Herwijnen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.