Kunstenaar H.C. Dietz 55, H.C. Dietz

14 julliet 1967

verkocht

Website – Object vraag reactie

H.C. Dietz

Kunstschilder Holland, 20ste eeuw

Quatorze Juillet (Nationale feestdag), Frankrijk
Soort: Nationale feestdag, Constitutioneel, Traditioneel

La Prise de la Bastille, de bestorming van de Bastille in 1789, de Franse Revolutie (vrije dag). Alle Fransen zijn dan vrolijk en op zeer veel plaatsen wordt het vuurwerk, le feu d’artifice, ontstoken.

Franse officiële nationale feestdag. Bastille Dag (Fête Nationale of Quatorze Juillet). 14 juli is de nationale feestdag van Frankrijk. Op deze feestdag wordt de Franse revolutie herdacht.

Op 14 juli 1789 kwam de bevolking van Parijs in opstand vanwege de koning die het land slecht bestuurde en met zijn hofhouding in weelde leefde. Het volk zelf leefde in bittere armoede. De mensen bestormden de Bastille, de gevangenis van Parijs. Dat was het begin van de revolutie. Hierna veranderde er veel in Frankrijk. De koning, zijn vrouw en leden van de hofhouding werden onthoofd.

Nog steeds is de verjaardag van die opstand een groot feest in heel Fankrijk. Overal hangen rood-wit-blauwe vlaggen en mensen dragen een rozet met die kleuren en trekken hun beste kleren aan. Op het plein van elke stad worden grote tafels neergezet en er speelt een muziekkorps. ’s Avonds wordt er gedanst en heel wat wijn gedronken.

Een (nationale) feestdag in:
Europese Unie Frankrijk Frans Guyana Frans Polynesië Guadeloupe Martinique Nieuw-Caledonië

Bronvermelding: Wereld Feesten Almanak

Ook te koop van H.C. Dietz

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.