Kunstenaar Louis Stutterheim 7117
Louis Stutterheim
Stilleven met vruchten en waterkan
olie op doek, doekmaat 35.5 x 51 cm
linksonder gesigneerd.

Louis Stutterheim


7117
Louis Stutterheim
Stilleven met vruchten en waterkan
olie op doek, doekmaat 35.5 x 51 cm
linksonder gesigneerd.

Website – Object vraag reactie

Louis Stutterheim

Rotterdam 1873-1943 Gouda

De kunstschilder Lodewijk Philippus Stutterheim woonde en werkte in Rotterdam, Den Haag, Java, Philadelphia, Utrecht, Zuilen, en Amsterdam. Hij was leerling van de Akademie v.B.K. te Rotterdam, daarna korte tijd leerling van de Haagse Teken-academie. Schilderde en tekende landschappen en zeegezichten (Noordzee). Gaf les aan J. Hendriks en G. van Velsen. Veel werk van hem betreft dorps- en plasgezichten in de omgeving van Kortenhoef en ‘s-Graveland.

—————————————-

Persbericht

Uitgelicht: Louis StÜtterheim

De Rotterdamse schilder Louis Stutterheim (1873-1943) vertrok na zijn opleiding aan de Rotterdamse kunstacademie voor een aantal jaren naar Java in het toenmalige Nederlands Indië, gevolgd door een verblijf in Amerika (Philadelphia) om daar te wonen en te werken.

Toen hij bij terugkeer in Nederland zijn vriend en stadgenoot August van Voorden vergezelde op een reis naar Kortenhoef, om daar het typische polderlandschap te schilderen, verloor hij, zoals zo veel van zijn kunstbroeders, zijn hart aan deze Noord-Hollandse plaats.

Na gewoond en gewekt te hebben in o.a. Den Haag en Hilversum, besloot hij zich een tijdlang te vestigen in ’s-Graveland. Stutterheim schilderde graag in de vrije natuur. Hij prefereerde vooral het polder- en plassengebied in en om Kortenhoef en Ankeveen. Hij raakte niet uitgekeken op de vele motieven die ons dierbare polderlandschap hem boden. De vroegere schilderijen van Stutterheim, waarvan de kwaliteit onmiskenbaar is, vallen onder de nabloei van de Haagse School. Stutterheims werk geeft veelal een natuurgetrouw beeld van het Noord-Hollands landschap in al zijn facetten. Naarmate de jaren verstrijken wordt zijn kleurenpalet veel lichter. Er lijken steeds meer Franse invloeden in te herkennen zijn.

Naast een aantal karakteristieke landschappen vertoont Galerie Wijdemeren aan de Herenweg 73 te Breukeleveen, op de expositie stillevens en portretten, een uniek stilleven met bloemen van de hand van Kortenhoefse schilder: Louis Stutterheim.

Herinneringen vastgelegd. Digitaal of liever op linnen?

Het werk van Stutterheim (forse penseelstreken) staat in schril contrast tot het werk van hedendaagse fijnschilders, zoals de Roemeen Otto Brasov, van wie ook een aantal unieke stillevens te bewonderen zijn in Galerie Wijdemeren. Deze schilder verblijft regelmatig in Nederland en werkt net als een aantal andere hedendaagse kunstenaars speciaal voor Galerie Wijdemeren in opdracht. Een uitgelezen mogelijkheid om unieke familiestukken (oma’s emaille / keukengerei van weleer bijv.), of dierbare familieleden nu eens op linnen, in plaats van digitaal te (laten) vereeuwigen.

Voor meer informatie: www.galeriewijdemeren.nl / 06-41277246
Galerie Wijdemeren te Breukeleveen is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Ook te koop van Louis Stutterheim

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.