Schilderijen te koop van kunstschilder Huub Milder Drogisterij Linnewiel Arnhem olie op doek, doekmaat 30 x 40 cm rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Huub Milder


7220
Huub Milder
Drogisterij Linnewiel Arnhem
olie op doek, doekmaat 30 x 40 cm
rechtsonder gesigneerd
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Huub Milder

Arnhem
1947

2009

8 april 2009 overleden, hij is 61 jaar geworden

Huub Milder was een gedreven kunstschilder. Sinds hij begon met schilderen in de jaren ’70 is hij uitgegroeid tot een veelzijdige en boeiende magisch realistische schilder. Vooroorlogse villa’s, pittoreske bouwvallen, kleurige winkelpanden, weidse landschappen en ook stillevens met voorwerpen uit het dagelijkse leven sieren zijn doeken. Ook vrouwen prikkelen zijn verbeelding. Opvallend is zijn verfijnde techniek. Elk detail wordt zorgvuldig weergegeven. Heldere kleuren maken het werk ruimtelijk. Olieverf op linnen, soms in grote formaten, heeft zijn voorkeur. Naast olieverfschilderijen maken kleurpotloodtekeningen en zeefdrukken deel uit van zijn ouvre. In opdracht maakte hij twee grote wandschilderingen, die als achtergrond dienen voor de diorama’s in het Airborne Museum in Oosterbeek. Sinds 1975 exposeerde hij in diverse galeries en instellingen in binnen- en buitenland. Overheid, particulieren en musea hebben zijn werk aangekocht.

info : RKD

Ook te koop van Huub Milder

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.