Kunstenaar Sylvia Woodcock Clarke A3179,  Sylvia Woodcock Clarke
Psematismenos, Cyprus
3 Arabieren in gesprek op het strand.
Gouache, monogram SWC
particuliere collectie

Sylvia Woodcock Clarke


A3179,  Sylvia Woodcock Clarke
Psematismenos, Cyprus
3 Arabieren in gesprek op het strand.
Gouache, monogram SWC
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Sylvia Woodcock Clarke

Kunstschilder 20ste/21ste eeuw.

Sylvia Woodcock Clarke is inwoner van Schotland met een huis in Cyprus en een sterke affiniteit met het Midden-Oosten. Sylvia legt met plezier veelal de buitengewone daden van gewone mensen vast in haar werk.

Ze wordt gezien als een ernstige schilder, die er sterk van overtuigd dat kunst niet altijd hoeft te gaan over serieuze onderwerpen. Ze heeft een ongelooflijke capaciteit voor visueel herinneren. Haar geest is als een schetsboek, vol met momenten meegemaakt en ervaren. Ze maakt tekeningen en schilderijen in een haar eigen gemaakte gedurfde vloeiende stijl.

Sylvia bezit ook veel feitelijke schetsboeken, welke tot de rand gevuld zijn met anekdotische tekeningen: jonge meisjes in een cafe; shisha roken; een menigte kijken cricket op een etalage-tv; een vader in de dierentuin met zijn jonge kinderen. Niets is te alledaagse of prozaïsch.

Woodcock staat ook bekend als een fervent verhalenverteller, haar streetwise filosofie is minstens zo onderhoudend als haar schilderijen. Haar schilderijen; zeker haar Midden-Oosten en allegorische stukken zijn erg gewild.

info: Sylvia Woodcock Clarke on Facebook

Ook te koop van Sylvia Woodcock Clarke

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.