Kunstenaar Louis Apol A4283
Louis Apol
gemengde techniek, 22 x 13 cm
verkocht

Louis Apol


Verkocht

A4283
Louis Apol
gemengde techniek, 22 x 13 cm
verkocht

Website – Object vraag reactie

Louis Apol

Den Haag
1850

1936

Den Haag

De kunstschilder Lodewijk Franciscus Hendrik (Louis) Apol werd in 1850 in Den Haag geboren. Hij behoort tot de belangrijkste meesters van de Haagse School.

De onderwerpen en artistieke kwaliteiten van de nog jonge Apol kwamen o.a. onder invloed van zijn leermeesters tot stand: J.F. Hoppenbrouwers en Pieter Stortenbeker. Louis Apol ontving in 1874 een zilveren medaille op een tentoonstelling te Amsterdam en in 1898 de gouden medaille te Barcelona.

Apol was gedurende zijn leven lid van “Arte et Amicitiae”. In 1936 overleed hij in zijn geboortestad Den Haag.

Louis Apol is vooral bekend geworden door zijn prachtige, sfeervolle winterlandschappen en besneeuwde bosgezichten. Mensen spelen daarin een ondergeschikte rol. Apol wist als geen ander een sprookjesachtige sfeer te scheppen, waarin vooral de natuur alle aandacht krijgt. Veelal schilderde hij het landschap rondom zijn geboorteplaats Den Haag, maar ook zijn er werken uit de omgeving van Arnhem bekend. Daarnaast schilderde hij ook een aantal zomerse rivier- en heidegezichten.

Een bijzonder werkje van Louis Apol werd tentoongesteld op de expositie “Wintertaferelen” in Galerie Wijdemeren.

Werk van deze kunstschilder is o.a. te vinden in de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam en in het Haags Gemeentemuseum.

RKD

Ook te koop van Louis Apol

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.