Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van graficus Hans van Dokkum Sleutels van Wijsheid en Geluk, 'voor Hans 7-2-1981' ets, 15.5 x 20 cm rechtsonder handgesigneerd

Hans van Dokkum


Verkocht

A5428-2
Hans van Dokkum
De sleutels van Wijsheid en Geluk, ‘voor Hans 7-2-1981’ – vader van de kunstenaar
ets, beeldmaat 15.5 x 20 cm
rechtsonder handgesigneerd

Website – Object vraag reactie

Hans van Dokkum

Rotterdam
1908

1995

Utrecht 

Hans Marinus van Dokkum  was een Nederlands aquarellist, tekenaar, graficus en schilder. Hij studeerde aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers te Amsterdam. Hij gaf les aan middelbare scholen in Utrecht, en was daar een collega van Ivan Ingen. Hij maakte dorpsgezichten, winterlandschappen en zelfportretten.

Zijn technieken waren erg gevarieerd. Zo was hij aquarellist, etser, houtgraveur, lithograaf, pastellist, pentekenaar, schilder en tekenaar. Van Dokkum was o.a. bekend vanwege zijn kundigheid in het etsen met suiker en maakte veel ex-librissen. Hij was voorzitter van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten, kortom ‘De Grafische’ en het Schilder- en teekengenootschap Kunstliefde te Utrecht en lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam.

Van Dokkum woonde lange tijd tot 1995 in Utrecht in Sterrenburg.

Info: RKD  wikipedia

Ook te koop van Hans van Dokkum

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.