Schilderijen te koop van kunstschilder Andries Bos vrouwfiguren olie op doek, doekmaat 80 x 60 rechtsonder gesigneerd en gedateerd 2000, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Andries Bos


A5600-2
Andries Bos
vrouwfiguren
olie op doek, doekmaat 80 x 60
rechtsonder gesigneerd en gedateerd 2000

Website – Object vraag reactie

Andries Bos

Holland
1925

2005

Holland

Andries Bos was een veelzijdige Kunstenaar en kunstschilder. Als teenager was Andries al een begenadigde trompetter, speelde in een lokale jazz band in het Gooi; maakte furore als toneelspeler in Sydney (Australia), alwaar hij ook de schilderskunst o.m. heeft geleerd van de Spaanse schilder Juan Antonio Guirado.

In de begin jaren van Australia (1959) heeft Andries vele beroepen uitgeoefend, er moest toch brood op de plank komen en daar was Andries niet te beroerd voor om deze middels een scala van beroepen te realiseren. Hij heeft werkelijk alles aangepakt, werk in de mijnen, als accountant, pay master, night manager in een hotel, je kon het zo gek niet noemen of Andries wist er wel over mee te praten. Gezien hij in Sydney een vriendenkring opbouwde onder het artistieke establishment, was het dan ook niet zo verwonderlijk dat hij uiteindelijk het penseel ter hand nam. Een goede vriend, Guirado leerde hem de grondbeginselen van het schildersvak. Het zou Andries niet zijn als hij niet zou experimenteren en bekwamen in de marge van het vak. Eerst was het figuratief, daarna moderne kunst en alle denkbare zijtakken, o.m. ook de mystiek, Andries had een grenzeloos grote belangstelling voor het occulte. De occulte wetenschap boeide hem enorm, zo heeft hij zich ook verdiept in de numerologie en alles wat daar mee samen hangt. Het fenomeen veelzijdig is de rode draad in het leven van Andries Bos. Het onderwerp Geschiedenis is ook een grote passie van Andries, als hij hierover op de spreekstoel zit dan is er geen doorkomen aan. Hij weet er echt alles van, het is overigens zeer plezierig om naar hem te luisteren. Hij is zeer humoristisch en brengt een ieder in een goede lachbui.

Info: webpage Andries Bos / RKD

Ook te koop van Andries Bos

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.