A6347 Lucien Armand Marco den Arend Havengezicht, gedateerd 1962 olieverf op doek, doekmaat 50,5 x 80,5 cm.

Lucien den Arend


A6347
Lucien Armand Marco den Arend
Havengezicht, gedateerd 1962
olieverf op doek, doekmaat 50,5 x 80,5 cm

Website – Object vraag reactie

Lucien den Arend

Dordrecht
1943

Lucien Armand Marco den Arend is een Nederlandse beeldhouwer, schilder en tekenaar.

Den Arend emigreerde in 1953 met zijn ouders naar de Verenigde Staten. Hij studeerde aan de California State University – Long Beach. Terug in Nederland vervolgde hij zijn studie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg (1966-1969) en de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (1969-1970).

Den Arend heeft onder andere in Zwijndrecht, Zaanstad, Dordrecht en Rotterdam werken in de openbare ruimte tot stand gebracht. Daartoe behoren zijn omgevings- en land art projecten, abstracte grote objecten in brons, roestvast staal en beton. Ook gebruikte hij aarde, water en beplanting, veelal wilgen. Hij heeft zich onderscheiden als land art kunstenaar.

Den Arend woont en werkt in Penttilä in Kangasniemi, Finland. Hij heeft daar in 2006 zijn beeldenpark POAM (Penttilä Open AirMuseum) ingericht. Hij stond in 1996 aan de basis van het Beeldenpark Zwijndrecht (Open Air Museum Drechtbanks of OPAM) in het Noordpark in Zwijndrecht. Ook is hij actief geweest als secretaris en voorzitter van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Info: wikipedia  RKD

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Lucien den Arend

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.