Kunstenaar Frans A. Oerder A7680, Frans Oerder
Bloemstilleven, olie op doek 70 x 80 cm
verkocht

Frans A. Oerder


A7680, Frans Oerder
Bloemstilleven, olie op doek 70 x 80 cm
verkocht

Website – Object vraag reactie

Frans A. Oerder

Geboren: 7 april 1867 te Rotterdam, Holland
Overleden: 15 juli 1944 te Pretoria, Zuid-Afrika

De kunstschilder Frans David Oerder woonde en werkte o.a. in Rotterdam, Brussel, Pretoria, Kaapstad en Italië.

Frans Oerder was leerling van de Academie van B.K. te Rotterdam, o.l.v. J. Striening en A.H.R. van Maasdijk. In Brussel kreeg hij les van E. Blanc Garin.

Hij Schilderde, tekende en etste landschappen, (veel motieven ontleend aan Zuid-Afrika, Transvaal), stadsgezichten, dieren, kinderen (portretten), bloemen en stillevens.

Frans Oerder staat hoog aangeschreven in Zuid-Afrika (waar hij vanaf 1938 ging wonen en werken). En met recht; zijn impressionistische werken zijn kenmerkend met hun felle koloriet en werden gehonoreerd met zilveren medailles op de Stedelijke Tentoonstelling te Amsterdam in 1912 en op de vierjaarlijkse tentoonstelling te Arnhem in 1913.

Oerder was lid van Arti et Amiucitiae en St. Lucas te Amsterdam; de Pulchri Studio in Den Haag; Kunstliefde in Utrecht en van de Rotterdammers in de Maasstad. Hij gaf onder meer les aan H. Pierneef en A.L. Tax (Berlicum)

Schilderijen van Frans Oerder hangen in musea te Kaapstad en Pretoria, maar ook in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch.

Info: Lexicon Pieter A. Scheen, Lexicon Jacobs, RKD  Wikipedia  Christies

Ook te koop van Frans A. Oerder

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.