Schilderijen te koop van kunstschilder Constant Artz Eendjes aan de waterkant olie op paneel, paneelmaat 24 x 18 cm gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Constant Artz


A9540
Constant Artz
Eendjes aan de waterkant
olie op paneel, paneelmaat 24 x 18 cm
gesigneerd rechtsonder

Website – Object vraag reactie

Constant Artz

Parijs
1870

1951

Soest

De kunstschilder Constant Artz werd in 1870 in Parijs geboren. Hij is vooral bekend geworden om zijn ontelbare watergezichten met eenden. Willem Maris was hierbij zijn grote voorbeeld. Het eendenmotief gaf hij in steeds weer andere variaties weer. Met vlotte toets en sterke lichtwerking maakte hij zijn schilderijen, als een bijzonder knap observeerder van de natuur, met gedetailleerd eendenfamilies in hun natuurlijke omgeving.

Tevens was Constant Artz een goed aquarellist. En naast eenden heeft hij ook het Hollandse landschap met vaarten, wilgen en molens en zelfs een enkel stadsgezicht geschilderd. Constant Artz was de zoon van de Haagse School-schilder D.A.C. Artz. Constant overleed in 1951 in Nederland, in Soest.

Werk van deze kunstschilder is in bezit van diverse musea.

info : RKD

————————————–

PERSBERICHT

Ode aan Constant Artz

Grootste collectie “Constant Artzjes” ooit!

Door Jeanette Schipper, Galerie Wijdemeren:
Het voorjaar is alweer volop aanwezig. De donkere winter lijkt al weer lang voorbij. Het weer werkt dan ook zo fantastisch mee, dat het niet anders meer kan: Het leven is onherroepelijk opnieuw begonnen!

“100 eendjes langs de waterkant”

Met een knipoog naar het voorjaar besteedt Galerie Wijdemeren bijzondere aandacht aan het werk van de 1870 in Parijs geboren kunstschilder Constant D.L. Artz, wie met name bekend is geworden door zijn talrijke watergezichten met moedereenden en hun kroost in de hoofdrol.

U kunt bij ons genieten van een 20-tal prachtige schilderijen van de hand van Constant Artz, bijeengebracht in deze indrukwekkende verkooptentoonstelling, de grootste verzameling Constant Artzjes ooit.

Met vlotte toets en sterke lichtwerking gaf Constant Artz, als een bijzonder knap observeerder van de natuur, dit zeer Hollandse eendenmotief in talloze variaties weer. Willem Maris was hierin zijn grote voorbeeld. Evenals zijn vader, de bekende Haagse Scholer David A.C. Artz, schilderde deze leerling van onder andere H.W. Mesdag en T. Offermans, veelal in de open lucht. Zijn schildersstijl is realistisch met gebruik van veel zon- en lichteffecten. Constant Artz beschikte over een feilloos oog voor detail. Dat hij niet alleen een begaafd schilder was, maar ook een uiterst bekwaam aquarellist, wordt u bij een bezoek aan Galerie Wijdemeren al gauw duidelijk. Constant Artz werkte het grootste deel van zijn leven in deze regio. Hij woonde o.a. in Soest, waar hij in het jaar 1951 overleden is.

Galerie Wijdemeren biedt u met het lentethema “100 eendjes langs de waterkant” een unieke kans om kennis te maken met werk van Neerlands beroemdste eendenschilder.

Ook te koop van Constant Artz

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.