Kunstenaar Johannes Eerdmans B1350-2
Johannes Eerdmans
Olie op paneel, paneelmaat 20 cm x 25 cm
Linksonder gesigneerd
Verkocht

Johannes Eerdmans


Verkocht

B1350-2
Johannes Eerdmans
Olie op paneel, paneelmaat 20 cm x 25 cm
Linksonder gesigneerd
Verkocht

Website – Object vraag reactie

Johannes Eerdmans

Sneek
1950

De Friese kunstschilder Johannes Eerdmans heeft een stijl ontwikkeld, die sterk doet denken aan de Romantische school. Hij werd op 15 oktober 1950 te Sneek geboren en groeide op in Bolsward. Al van kinds af aan interesseerde hij zich voor het tekenen van zeilschepen.

De kunstschilder Johannes Eerdmans volgde enige tijd een opleiding aan de Leeuwarder kunstacademie “Vredeman de Vries Stichting”, maar voelde zich daar niet op zijn plaats omdat de voorgeschreven kunstrichting, naar zijn inzicht, te modern was. Vanaf die tijd volgde hij zijn eigen weg en bleef tekenen en schilderen naar eigen inzicht.

Zijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van stillevens, maar ook schildert Johannes Eerdmans stadsgezichten, scheepjes en ijs- en zomerlandschappen, meestal in klein formaat. Kenners roemen vooral de fijne detaillering en de bijzondere sfeer die uitgaat van zijn schilderijen.

info : RKD

Ook te koop van Johannes Eerdmans

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.