Schilderijen te koop van kunstschilder Hans J. Verhoef Stilleven met fruit, vogel en chinees kommetje olieverf op agaat, rechtsonder gesigneerd beeldmaat 24 x 26 cm, lijstmaat 37.5 x 37.5 cm, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Hans Verhoef


Verkocht

B1364
Hans J. Verhoef
Stilleven met fruit, vogel en chinees kommetje
olieverf op agaat, rechtsonder gesigneerd
beeldmaat 24 x 26 cm, lijstmaat 37.5 x 37.5 cm
verkocht

Website – Object vraag reactie

Hans Verhoef

Antwerpen
1932

De kunstschilder Hans J. Verhoef is eigenlijk een Nederlands kunstschilder. Hij staat internationaal bekend om zijn stillevens met vlinders.

Hans Verhoef begon al op jeugdige leeftijd te schilderen. In India ontwikkelde hij een fascinatie voor vlinders, insecten en vogels die terug in Amsterdam in veel van zijn schilderijen te vinden zijn.

De schilderijen van Verhoef zijn in diverse galeries in binnen- en buitenland te bewonderen geweest. Zijn specialiteit is het magisch realisme en verfijnde stillevens. Zijn bekendste werken zijn de zwevende schaakborden met insecten.

Bronvermelding: Wikipedia

Hans Verhoef in museum Jan van der Togt:

Persbericht: Van 30 november tm. 21 januari 2007 worden schilderijen van de Nederlandse kunstschilder Hans Verhoef in Museum Jan van der Togt in Amstelveen geëxposeerd. Hans Verhoef werd in 1932 in Antwerpen geboren. Hij begon al op jeugdige leeftijd te schilderen, voordat hij voor een aantal jaren naar India vertrok. Daar ontwikkelde Verhoef zijn fascinatie voor vogels, vlinders en insecten. Terug in Amsterdam bestudeerde hij het werk van de oude meesters. Zijn bewondering groeide voor de veelzijdige en compexe technieken, o.a. de glaceertechniek, van deze meesters. Als hedendaagse fijnschilder slaagt Verhoef erin deze technieken in zijn vlinders en insecten tot leven te brengen. Dit komt terug in zijn specialiteit van magisch realisme en verfijnde stillevens. Zijn zwevende schaakborden met inscecten en zijn perfect geschilderde stillevens, o.a. op koper in warme kleuren, zijn uniek in Europa.

Verhoef’s kunstwerken worden zeer gewaardeerd in binnen- en buitenland, waar hij in diverse galeries heeft geëxposeerd. Mrs. Bremmer, echtgenote van Paul Bremmer in de periode dat hij Amerikaas ambassadeur was in Nederland, opende zijn tentoonstelling in Den Haag. Kunstverzamelaars kennen Hans Verhoef als de ‘vlinderschilder’ uit Amsterdam. Het vervaardigen van zijn werk vereist een grote inspanning en concentratie, waardoor het uniek is om een expositie van deze omvang ten toon te stellen. Hans Verhoef exposeerde in het verleden al twee keer in het Museum Jan van der Togt.

Magisch Realisme

Info: Jacobs, RKD

Ook te koop van Hans Verhoef

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.