B1755 Salomon Garf olie op doek, 46 x 50 cm rechtsonder gesigneerd Garf

Salomon Garf


B1755
Salomon Garf
olie op doek, 46 x 50 cm
rechtsonder gesigneerd Garf

Website – Object vraag reactie

Salomon Garf

Amsterdam
1879

1943

Auschwitz

De kunstschilder Salomon Garf schilderde, tekende, etste en maakte linoleumsneden. figuur- en  interieursstukken, portretten, stillevens en enkele landschappen.

Hij woonde en werkte als kunstschilder in Amsterdam en Antwerpen 1905. In 1903 vestigde hij zich in Blaricum, waar zijn typisch Larense genretaferelen, figuurstukken en portretten goed verkochten bij de Larense Kunsthandel.

Stillevens schilderde hij voor zijn eigen plezier. Ze tonen duidelijk grote artistieke begaafheid, zoals ook zijn prachtige, mondaine portret- en figuurstukken dat doen.

Garf was leerling van de Quellinusschool, de Rijksschool voor Kunstnijverheid en de Rijksakademie te Amsterdam waar hij les kreeg van A. Allebé, C.L. Dake, N. van der Waay (1890 – 1903) en G. Sturm

Hij behaalde in 1914 de Willink van Collenprijs. Was lid van “Arti et Amicitiae” en “St. Lucas” te Amsterdam. Salomon Garf gaf les aan E. van Gelder, D. Isselman, C.A.C.A.M. baron van Lamsweerde, G. Smith, A.J.C. Wulfse en M.C. Zelander.

Musea: o.a. Singer Museum Laren en Joods Historisch Museum

Info: Lexicon Pieter A. Scheen, RKD  biografisch portaal

Ook te koop van Salomon Garf

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.