Kunstenaar Simon Balyon B39
Simon Balyon
Strandje
beeldmaat 24 x 18 cm
verkocht

Simon Balyon


Verkocht

B39
Simon Balyon
Strandje
beeldmaat 24 x 18 cm
verkocht

Website – Object vraag reactie

Simon Balyon

Den Haag
1956

Wie het werk van Simon Balyon ziet, denkt te maken te hebben met het werk van een schilder uit het eind van de 19de eeuw. Willem Roelofs en Jacob Maris zijn de kunstenaars die Simon hebben geïnspireerd tot het maken van dit technisch moeilijke werk.

Simon Balyon is geboren in 1965 in Den Haag, waar hij ook zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij was vaak te vinden aan het strand of bij de vissershaven van Scheveningen. Het is dan ook niet vreemd dat veel van Simons onderwerpen aan de zee zijn ontleend.

Na enige jaren als timmerman te hebben gewerkt, begreep hij dat hij dit vak niet zijn hele leven wilde uitoefenen en hij nam ontslag. De lucht van de olieverf beviel hem wel en hij meldde zich bij zijn oudere broer Nanne Balyon, die hem de eerste kneepjes van het schildersvak bijbracht. Na enige jaren handelswerk te hebben gemaakt, kwam hij bij zijn leermeester Hans van Moerkerken terecht, één van Hollands beste landschapsschilders.

Van de drie schilderende broers, Simon, Nanne en André Balyon, is Simon de meest getalenteerde en hij ontwikkelde zich dan ook in 3 jaar tijd tot een schilder die vergeleken kan worden met de beste Hollandse impressionisten van rond 1900.

Simon woont in een afgelegen boerenhuis in Friesland met zijn vrouw en kinderen en zijn hond, die hij dikwijls gebruikt als model bij het stofferen van zijn werk.

Er is een groeiende belangstelling voor zijn werk, dat niet alleen in Nederland, maar ook in belangrijke galleries in België, Duitsland en in de VS wordt verkocht.

info : RKD

Ook te koop van Simon Balyon

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.