B8053 Marius Bauer Oriëntaalse voorstelling Ets, beeldmaat 55 x 39 cm

Marius Bauer


B8053
Marius Bauer
Oriëntaalse voorstelling
Ets, beeldmaat 55 x 39 cm
gereserveerd

Website – Object vraag reactie

Marius Bauer

Den Haag
1867

1932

Amsterdam

Kunstschilder Marius Bauer was naast schilder ook aquarellist, graficus en tekenaar. Hij heeft een opleiding genoten aan de Akademie van Beeldende Kunsten Den Haag. Ook woonde en werkte hij  in verschillende landen in Afrika, Azië en Europa, wat goed terug te zien is in zijn werk. Marius Bauer wordt ook wel Nederlands belangrijkste oriëntalist genoemd, hij reisde ook vaak naar Azië, Afrika en Rusland. Hier maakte hij schetsen die hij thuis gebruikte voor zijn schilderijen. In zijn eigen tijd was Bauer een bekend kunstenaar, hij werd zelfs vergeleken met de meesterschilder Rembrandt door zijn losse en vlotte manier van werken zowel in zijn etsen als aquarellen. Tegenwoordig is er weer veel aandacht voor het oriëntalisme, en hiermee ook voor het oeuvre van Marius Bauer.

Exposities en prijzen:
Marius Bauer heeft in zijn tijd vele prijzen gewonnen, waaronder prijzen van de Akademie van Beeldende kunsten te Den Haag. Hij is ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in 1901 en ontving de Medaille 1e klasse Afdeling Schoone Kunsten op de Wereldtentoonstelling te Antwerpen in 1894.

meer info : RKD

Ook te koop van Marius Bauer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.