Schilderijen te koop van kunstschilder Albertus Brondgeest 'Bedrijvigheid bij de boerderij' olie op paneel, paneelmaat 32 x 41 cm. rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Albertus Brondgeest


Verkocht

B8566
Albertus Brondgeest
Bedrijvigheid bij de boerderij
olie op paneel, paneelmaat 32 x 41 cm.
rechtsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Albertus Brondgeest

Amsterdam
1786

1849

Amsterdam

Albertus Brondgeest was een Nederlandse tekenaar, schilder, etser en kopiist die in zijn latere leven ook een succesvolle kunsthandelaar was. Hij verzamelde en bestudeerde veel kunst uit de zeventiende eeuw en haalde daar ook zijn inspiratie uit. De Amsterdamse kunstenaar kreeg veel waardering voor zijn tekeningen en schilderijen.

Brongeest was in het begin van zijn carrière in de leer bij de bekende Nederlandse landschapschilder Pieter Gerardus van Os (1776-1839). Na een paar jaar geleerd te hebben van Van Os, kreeg Brondgeest onder andere de landschapstudies van zijn inspirator Jan Hulswit (1766-1822) onder ogen, waarna hij ook zelf naar de natuur ging tekenen. Hij begaf zich om die reden ook regelmatig enkele weken in die natuur.

Brondgeest was lid van de Koninklijke kunstacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en tussen 1806 en 1808 ook van de Stadstekenacademie in Amsterdam. Hij leerde allerlei kunstenaars en kunstliefhebbers kennen, waaronder Wouter Johannes van Troostwijk (1782-1810) met wie hij een goede vriendschap onderhield. Op advies van Troostwijk is Brondgeest ook met olieverf gaan schilderen. Naast Van Os is de kunstenaar vervolgens ook nog in de leer geweest bij Hermanus Numan (1744-1820).

Info: rkd

Ook te koop van Albertus Brondgeest

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.