Schilderijen te koop van kunstschilder Rob Houdijk  aquarel, beeldmaat 58 x 60 cm naakt  linksonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Rob Houdijk


B9163-Z02
Rob Houdijk
naakt
aquarel, beeldmaat 58 x 60 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Rob Houdijk

Tilburg
1950

De kunstschilder Rob Houdijk groeide op in ’s Hertogenbosch. Na zijn gymnasiumopleiding aldaar studeerde hij Klassieke Taal- en Letterkunde aan de Nijmeegse universiteit. Al vanaf zijn kinderjaren had hij veel getekend en geschilderd. Gedurende zijn gehele studietijd was de schilderkunst een belangrijke rol in zijn leven blijven spelen. In 1975, nog voor zijn doctoraal examen, werd hij toegelaten tot de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam waar hij studeerde in de vrije schilderskunst.

In 1978 kreeg hij een volledige betrekking als leraar Klassieken aan het Murmelliusgymnasium te Alkmaar, een betrekking die hij, getrouwd en vader van twee dochters, tot 1998 zou behouden, zij het dan in steeds geringere omvang. Met het afnemen van de uren aan de school kwam geleidelijk aan meer tijd vrij voor het boetseren, een discipline die sinds de Rijksacademie een sluimerend bestaan bij hem had geleid.

Rob Houdijk schildert, pastelleert, aquarelleert en tekent mensen in hun omgeving, mens en dier in hun intractie, landschappen, stadsgezichten en stillevens. De twee eerstgenoemde onderwerpen vormen tevens het centrale thema voor zijn bronzen beelden. Zowel in het schilderen als het boetseren is zijn stijl impressionistisch te noemen. Ofschoon de figuratie alijd uitgangspunt blijft, is overal in zijn werk een neiging tot licht abstraheren waarneembaar.

In binnen- en buitenland heeft Rob Houdijk vele opdrachten op zijn naam staan. Zo maakte hij voor de Holland-Amerika Lijn onder meer een grote serie pastels van Nederlandse havengezichten en werden verschillende beeldengroepen voor het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten door hem vervaardigd. Zijn eigen galerie ‘Inter Pascua’ in Oterleek maakte in 2007 plaats voor ‘Atelier Rob Houdijk’ in St. Pancras (een boetseeratelier en twee toonzalen), dicht bij Alkmaar.

Info: Scheen, Benezit, RKD

 

Ook te koop van Rob Houdijk

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.