Kunstenaar Jacob Simon Hendrik Kever B9645
Hein Kever
Bloemstilleven, zwarte vaas met rode bloemen
marouflé, doek op paneel, paneelmaat, 39 x 31 cm
linksonder gesigneerd
gereserveerd

Jacob Simon Hendrik Kever


B9645
Hein Kever
Bloemstilleven, zwarte vaas met rode bloemen
marouflé, doek op paneel, paneelmaat, 39 x 31 cm
linksonder gesigneerd
gereserveerd

Website – Object vraag reactie

Jacob Simon Hendrik Kever

Amsterdam
1854

1922

Laren

Jacob Simon Hendrik Kever werd op 19 juni in 1854 geboren in Amsterdam. Hendrik toonde al jong talent. Hij kwam via Isaac Israels aan een leerplaats op het atelier van P.F. Greive. Waar hij bleef tot Greive in 1878 overleed.

Hendrik Kever was resp. leerling aan de Amsterdamse Akademie (1969-1872) o.l.v. P.F. Greive; de Rijks Akademie (1874-1875) en later van de Antwerpse Akademie (1878-1879) o.l.v. C. Verlat.

Hendrik Kever schilderde gedurende zijn leven vooral binnenhuizen met figuren, stillevens en bloemstukken, en daarnaast ook een enkel stadsgezicht. In 1887 maakte hij enkele etsen en werd hij lid van ‘Arti et Amicitiae’ te Amsterdam.

Kever werkte o.a. in Amsterdam, Laren, Blaricum, Nunspeet en Brabant. Hij vestigde zich in het Gooi: Eerst in Blaricum en later, na 1905 in Laren, waar hij raad en aanwijzingen kreeg van Anton Mauve en zich aansloot bij de Larense School. Voor de winters hield hij nog wel een atelier aan in Amsterdam.

Hendrik Kever wordt gezien als één van de belangrijkste schilders van de Larense School

Kever werd vooral bekend door zijn in losse toets en harmonieuze kleuren geschilderde interieurs met figuren, boeren en kinderen. Men bewonderde daarin de atmosfeer, de lichtval en de kleuren, zoals het speciale groen van het gras.

Hendrik Kever overleed op 29 april 1922 in Laren (N.H.). Hij wordt nu gezien als een van de bekendste schilders van de Larense School.

Musea: o.a. Stedelijk Museum in Amsterdam, Haags Gemeentemuseum en het Singer Museum in Laren.

Info: Scheen, Benezit, RKD

werk van Hendrik Kever was te zien op de expositie
“Binnenkijken in Oud-Hollandse Interieurs” in Galerie Wijdemeren

Ook te koop van Jacob Simon Hendrik Kever

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.