C1433 Pieter van Velzen Portret van een man olie op board, gesigneerd r.o., schilderijen te koop, kunst te koop, exposities, galerie wijdemeren breukeleveen

Pieter van Velzen


Verkocht

C1433
Pieter van Velzen
Portret van een man
olie op board, gesigneerd r.o.
verkocht

Website – Object vraag reactie

Pieter van Velzen

Weesp 1911 – 1990 Nieuw-Loosdrecht

Pieter van Velzen werd in 1937 toegelaten tot de avondcursus van de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, waar hij les kreeg van onder anderen Jan Bronner en Heinrich Campendonk. Door de Tweede Wereldoorlog moest hij zijn studie onderbreken. Hij weigerde zich aan te melden bij de Kulturkammer en nam in die tijd de leiding over zijn vaders bakkerij op zich. Na de oorlog rondde hij zijn studie af. Van Velzen vestigde zich in 1947 als schilder in Nieuw-Loosdrecht. Twee jaar later kreeg hij een opdracht voor een acht meter hoog glas-in-loodraam voor De Papegaai in de Amsterdamse Kalverstraat. In 1950 had hij zijn eerste solotentoonstelling bij de kunstzaal Van Lier.

Van Velzen maakte onder meer glas-in-loodramen, schilderijen, en muurschilderingen. Vanaf de jaren 80 richtte hij zich vooral op zijn schilderwerk.

info:  rkd

Ook te koop van Pieter van Velzen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.