Kunstenaar Theo l Herminez C1507, Theo l'Herminez
'Vrouw met kat', gedateerd 1971
Olie op doek
Beeldmaat: 130 x 99,5 cm
Rechtsonder gesigneerd
Verkocht

Theo l Herminez


Verkocht

C1507, Theo l’Herminez
‘Vrouw met kat’, gedateerd 1971
Olie op doek
Beeldmaat: 130 x 99,5 cm
Rechtsonder gesigneerd
Verkocht

Website – Object vraag reactie

Theo l Herminez

Tilburg
1921

1997

Tilburg

Theo l’Herminez begon zijn carrière als reclameontwerper, waarna hij ging studeren aan de Academie van Beeldende en Bouwende Kunsten in Tilburg. Toch wordt l”Herminez vaak een autodidact genoemd. Waarschijnlijk vanwege zijn bijzondere eigen stijlontwikkeling. Hij speelde lang met het impressionisme en realisme, tot hij uiteindelijk bij een geheel eigen stijl terecht kwam.

Zijn figuren kenmerken zich door een geheimzinnige en krachtige uitdrukking. l”Herminez werkte niet met modellen, maar baseerde zijn figuren, vaak vrouwen, op vluchtige ontmoetingen die hij had. Zijn doel was niet om de bewuste persoon levensecht weer te geven, maar eerder hun aard en persoonlijkheid, dat wat de schilder in hen zag. Dit maakt de werken ook een weerspiegeling van de schilder zelf. Soms letterlijk, wanneer hij elementen van zijn eigen gelaat verwerkte in zijn portretten.

Werken van l”Herminez stralen zowel stilte als overweldigende emotie uit. Deze tegenstelling brengt een zeker onheilspellendheid met zich mee. Dit is een kenmerk van zijn magisch realistische stijl, iets dat ook terug te zien is in werken van andere bekende magisch realistische schilders, zoals Pyke Koch en Carel Willink.

Schilderijen van deze kunstenaar bevinden zich in meerdere musea en balngrijke collecties, de bedrijfscollectie van de ING bank.

info : RKD

Ook te koop van Theo l Herminez

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.