Kunstenaar John Wesley C1561, John Wesley
Getting off the subway at St. Tropez
zeefdruk, oplage: 8/75, 82 x 62,5 cm.
M.o. gesigneerd, gedateerd 1993

John Wesley


C1561, John Wesley
Getting off the subway at St. Tropez
zeefdruk, oplage: 8/75, 82 x 62,5 cm.
M.o. gesigneerd, gedateerd 1993

Website – Object vraag reactie

John Wesley

Los Angeles
1928

John Wesley is een Amerikaanse kunstenaar, geboren in Los Angeles. Hij begon met schilderen toen hij 22 was. Zijn gebruik van platte vlakken en strenge contouren doet sterk denken aan Pop Art, een beweging waar hij in de jaren 60 volgens de critici tot behoorde. Echter, Wesley was meer minimalistisch van aard en hij associeerde zich met kunstenaars als Dan Flavin en Donald Judd. Ook was hij persoonlijk met hen bevriend. Judd schreef ooit een essay over de werken van Wesley en reserveerde een ruimte voor hem in zijn wereldberoemde kunstenaarscomplex in Marfa Texas.

Naast minimalisme, speelt ook surrealisme een grote rol in het werk van Wesley. De disassociatie van de realiteit is een element dat in veel van zijn werken terugkomt. Zijn werken zijn vaar multi-interpretabel of houden de kijker een beetje voor de gek.

Er zijn meerdere grote tentoonstellingen gewijd aan het werk van John Wesley, waaronder een retrospective in het New Yorkse P.S.1, het hedendaagse onderdeel van het Museum of Modern Art. Wesleys werken zijn ook gebruikt voor de etalages van de Hèrmes boetiek op Madison Avenue in New York.

info : RKD

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van John Wesley

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.