Kunstenaar Abraham Begeyn C2187, Abraham Begeyn
Italianiserend landschap met geiten
Olie op doek, 39 x 49 cm
r.o. gesigneerd

Abraham Begeyn


C2187, Abraham Begeyn
Italianiserend landschap met geiten
Olie op doek, 39 x 49 cm
r.o. gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Abraham Begeyn

Leiden
1637

1697

Berlijn

Abraham Begeyn is een Nederlandse kunstschilder uit de Gouden Eeuw.

Hij tradt in 1655 toe tot de Leidse Sint-Lucasgilde. In de jaren 1659 – 1660 reisde hij naar Frankrijk en Italië en bezocht daar Parijs, Rome en Napels. In 1672 was hij in Amsterdam en het jaar daarop in Londen. In Engeland werkte hij in Ham House in Surrey, samen met Willem van de Velde de Jonge en Dirck van den Bergen. Hij maakte er drie schilderijen voor de graaf van Lauderdale. Van 1681 tot 1685 was hij in Den Haag, waar hij lid werd van het schildersgenootschap Pictura.

In 1688 trok hij naar Berlijn, waar hij hofschilder werd voor keurvorst Frederik III, de latere koning van Pruisen. In zijn opdracht reisde hij veelvuldig door Duitsland om afbeeldingen te maken van diens landgoederen en van steden en dorpen.

Werk van Abraham Begeyn bevindt zich onder meer in de Hermitage in Sint-Petersburg, de National Gallery en het Courtauld Institute of Art in Londen en in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel.

info: RKD

Ook te koop van Abraham Begeyn

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.