Schilderijen te koop van kunstschilder Fred Arends IJspret Olie op doek, 70 x 100 cm Rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Fred Arends


Verkocht

C2917
Fred Arends
IJspret
Olie op doek, 70 x 100 cm
Rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Fred Arends

Arnhem 
1949

Na zijn studie aan de Academie van Schone Kunsten ontwikkelde Arends gestaag zijn zeer speciale gave voor gedetailleerd schilderen.

Zoals veel 19de eeuwse schilders zich lieten inspireren door hun 17de eeuwse collega’s, zo raakte Arends gefascineerd door de grote Hollandse meesters uit de 19de eeuw / romantische school, zoals Andreas Schelfhout en Cornelis Springer.

Verre einders, weidse luchten en transparant ijs kenmerken deze schildertrant, die ook wel Hollandse romantiek wordt genoemd. Arends noemt zichzelf het liefst ambachtelijk fijnschilder. Een moderne schilder volgens traditionele methoden.

Naast zijn zomer- en wintergezichten schildert hij ook gemeente- en zeegezichten. Heel bijzonder zijn ook zijn romantische pluimvee scènes. In zijn minutieuze uitvoeringen van zijn typisch Hollandse taferelen is dan ook de hand van een gedreven en zeer getalenteerde kunstenaar zichtbaar.

meer info: RKD

Ook te koop van Fred Arends

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.