Schilderijen te koop van kunstschilder Pieter Stortenbeker Koeien aan de waterkant aquarel, beeldmaat 30 x 44 cm linksonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Pieter Stortenbeker


C3063W
Pieter Stortenbeker
Koeien aan de waterkant
aquarel, beeldmaat 30 x 44 cm
linksonder gesigneerd
voorheen te koop

Website – Object vraag reactie

Pieter Stortenbeker

Den Haag
1828

1898

Den Haag

De kunstschilder Pieter Stortenbeker was een bekende Haagse Landschapsschilder. Hij werd geboren op 21 april 1828 in Den Haag. Hij woonde en werkte voornamelijk in deze stad.

Hij was een leerling van zijn broer Johannes Stortenbeker (1821-1899). Verder kreeg hij les op de Haagse Academie van B.K., van H. vd. Sande Bakhuizen en van J.B. Tom.

Hij was een voortreffelijk landschapsschilder. Zijn werk stoffeerde hij veelal met veemotieven. Ook heeft hij vele aquarellen en lithografisch e werken vervaardigd.

In 1861 behaalde hij een eremedaille op de Haagse tentoonstelling en in 1863 werd hij benoemd tot ridder in de orde van de Eikenkroon. Hij gaf les aan P. in t Hout, E.A.V.A. van der Meer, C. Stortenbeker, Willem Maris, Jan Vrolijk en Louis Apol. Hij was lid van “Pulchri Studio” in Den Haag.

Stortenbeker overleed in zijn geboorteplaats Den Haag op 17 april1989.

Diverse Nederlandse musea hebben werk Van Stortenbeker in de collectie, zoals het Rijksmuseum en het Haagse Gemeentemuseum.

Info: Scheen, Benezit, RKD

Ook te koop van Pieter Stortenbeker

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.