C3116 Hans van Moerkerken naaktschets in fraaie handgemaakte lijst te koop

Hans van Moerkerken


C3116
Hans van Moerkerken
naaktschets in pastel in fraaie handgemaakte lijst
beeldmaat 35 x 26 cm
linksonder handgesigneerd

Website – Object vraag reactie

Hans van Moerkerken

Hilversum
1950

Hans van Moerkerken is geboren in Hilversum, Holland. Al op vierjarige leeftijd werd hij gefotografeerd achter de schildersezel. Later realiseerde Hans zich, dat deze foto symbool stond voor het feit dat hij later een bekend kunstschilder zou worden.

Vele jaren lang, bestudeerde Van Moerkerken de technieken van de 17de en vooral 19de eeuwse schilders, zoals Schelfhout, Roelofs, Charkes Leickert en B.C. Koekkoek daarnaast dook hij ook diep in de impressioniste schilderkunst. Tijdens deze studiejaren, kopiëerde hij vele oude meesters om zichzelf te bekwamen in de door hen gebruikte technieken.

De door Van Moerkerken gebruikte technieken en zijn gevoel voor kleuren, maakte hem tot een van de belangrijkste landschaps-schilders van deze tijd in Nederland. Verschillende succesvolle kunstschilders zij bij Van Moerkerken in de leer geweest, zoals Dick de Vries, Wouter van Soest, Frits Goosen en Simon Balyon.

De eerste expositie van het werk van Van Moerkerken werd gehouden in 1983 in Arnhem. Sindsdien heeft zijn werk op zeer veel andere expositie gehangen, onder andere in de V.S., alwaar hij samen werkte met o.a. André Balyon en Thomas Kinkade. Het werk van Van Moerkerken is te vinden in vele belangrijke kunstcollectie, zoals die van de President of National Geographics.

Op The Carmel Art Festival 2000 won Van Moerkerken 2 prijzen: De Tweede prijs in the Plein Air Painting Contest en de Eerste prijs bij de “Artist’s Choise” voor zijn schilderij met de titel: ” Monterey Harbor”.

Ook won hij in Nederland in 2000 de eerste prijs in de Blaricum Plein Air Wedstrijd. In 2005 won Van Moerkerken, de eerste prijs in de Plein Air Wedstrijd van Weesp, met zijn schilderij: “Klapbrug te Weesp”

info : RKD

Ook te koop van Hans van Moerkerken

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.