Kunstenaar Andries Verleur C3543
Andries Verleur
Boerderij in heidelandschap
olie op doek, l.o. gesigneerd
particuliere collectie

Andries Verleur


C3543
Andries Verleur
Boerderij in heidelandschap
olie op doek, l.o. gesigneerd
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Andries Verleur

Amsterdam
1876

1953

Amersfoort

De kunstschilder Andries Verleur werd geboren op 29 juni 1876 in Amsterdam. Hij woonde en werkte o.m. in Amsterdam, Renkum (ca 1900-1920), Baarn, Soest (v.a. 1940) en op verschillende plaatsen op de Veluwe, wordt tot de Veluwe schilders gerekend.

Hij vormde zich vnl. zelf, was eerst dekoratieschilder, kreeg naderhand schilder- en tekenlessen van de bekende Haagse Scholers, Willem Maris en Theophile de Bock en werkte samen met tal van andere bekende tijdgenoten. Hij schilderde, tekende en aquarelleerde in de trant van de Haagse School in mooie lichte impressionistische toets meest landschappen met vee maar daarnaast o.a. dorps-, haven- en stadsgezichten, stillevens en figuren.

Hij nam deel aan diverse (groeps) tentoonstellingen in binnen- en buitenland en exposeerde o.m. in Amsterdam, Arnhem, Antwerpen, Brugge, Brussel, Den Haag en Hoorn.

Het werk van Andries Verleur is opgenomen in diverse bedrijfs-, particuliere- en overheids collecties, w.o. de collectie van het Westfries Museum te Hoorn.

Hij staat bekend om zijn duidelijk herkenbare stijl van compositie en kleurgebruik en komt steeds meer in de belangstelling te staan bij collectioneurs en verzamelaars van de Veluwse school.

Hij is overleden in Amersfoort op 18 december 1953.

Info: Scheen, RKD

Ook te koop van Andries Verleur

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.