Schilderijen te koop van kunstschilder Beert Hennephof Lonely boats at the mudflats olie op doek, 80 x 60 cm., Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Beert Hennephof


C3648-2
Beert Hennephof
Lonely boats at the mudflats
olie op doek, 80 x 60 cm

Website – Object vraag reactie

Beert Hennephof

Djakarta
1951

Na een leven op zee en 25 jaar als gezagvoerder bij de koopvaardij, heeft Beert Hennephof zijn passie, het maken van gedetailleerde pentekeningen van schepen weer opgepakt. Hij werk tegenwoordig vanuit zijn atelier in Breukeleveen.

Naast de zwart-wit tekeningen met Oost-Indische inkt is hij zich gaan toeleggen op het maken van schilderijen met acrylverf en werkt hij graag op doeken met een afmeting van 60 bij 80 cm, of groter.

De prachtige kleuren van de zee in combinatie met het licht en de grilligheid van grote wolkenpartijen evenals spectaculaire kusten en de verstilde eenzaamheid en uitgestrektheid van het droogvallende wad, spelen een prominente rol in zijn huidige werk.

De Kortenhoefse kunstschilder Nico van der Wolk en Maja Boot, een succesvolle kunstenares uit Blaricum, ieder met een unieke stijl, hebben hem geïnspireerd en geholpen zijn techniek verder te verfijnen.
Naast het schilderen van de zee en strand maakt Hennephof ook in opdracht schilderijen van allerlei type schepen.

Ook te koop van Beert Hennephof

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.