schilderijen te koop van kunstschilder, Theo van der Horst Het was zo mooi buiten vandaag zes ingelijste gouaches in 1 lijst elke gouache heeft een beeldmaat van 18,5 x 17 cm, buitenmaat lijst 51,5 x 66,5 cm gesigneerd, expositie, galerie wijdemeren breukeleveen

Theo van der Horst


C3697
Theo van der Horst
Het was zo mooi buiten vandaag
zes ingelijste gouaches in 1 lijst
elke gouache heeft een beeldmaat van 18,5 x 17 cm,
buitenmaat lijst 51,5 x 66,5 cm
gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Theo van der Horst

Arnhem
1921

2003

Arnhem

Theo van der Horst genoot zijn opleiding bij Genootschap Kunstoefening in Arnhem (1936 – 1940) en was in de leer bij Einrich Schilling en Henk Schilling.
Van der Horst was lid van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK).
Hij schilderde mensen, dieren en landschappen in een expressionistische stijl. Naast olieverfschilderijen maakte hij etsen, tekeningen, gouaches, beelden en gebrandschilderd glas.

Van der Horst exposeerde tot in de jaren zeventig in galeries en musea in binnen- en buitenland, o.a. in het Gemeentemuseum Arnhem. In 1954 ontving hij de Arnhemse prijs voor de beeldende kunst. Er zouden nog vele prijzen volgen onder meer de ‘Quarles van Ufford’ prijs. Later in zijn leven koos Van der Horst voor een kluizenaarsbestaan.

Info: Scheen, Benezit, RKD

 

Ook te koop van Theo van der Horst

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.