Kunstenaar Gerard Altmann C3860
Gerard Altmann,
Achterplas Hillegersberg, 1940
olie op doek, 45 x 60 cm
linksonder gesigneerd
verkocht

Gerard Altmann


Verkocht

C3860
Gerard Altmann,
Achterplas Hillegersberg, 1940
olie op doek, 45 x 60 cm
linksonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Gerard Altmann

Rotterdam
1877

1940

Rotterdam

Gerard Altmann is geboren in Rotterdam in 1877 en overleden in Rotterdam in 1940.

De kunstschilder Gerard Altmann was een Rotterdamse schilder. Hij was een navolger in de trant van de Haagse School. Leerling van de Academie v. B.K. te Rotterdam van 1901 – 1904, en van Jan de Jong, Ferdinand Oldewelt en Jan Striening.

Altmann schilderde veelal polderlandschappen met koeien en schapen, soms ook portretten, stillevens en interieurs.

Info: Lexicon Pieter A. Scheen, RKD

Persbericht:

Gerard Altmann Uitgelicht
door Jeanette Looman – Schipper,
Galerie Wijdemeren Breukeleveen

De kunstschilder Gerard Altmann heeft vanaf begin 1900 veel in de omgeving van Kortenhoef gewerkt. Hij trok er hier op uit met zijn schildersvrienden Louis Stütterheim en Cornelis Vreedenburgh. Ze raakten niet uitgekeken op de veelheid van motieven die het Kortenhoefse landschap hen had te bieden. Altmann schilderde er in de stijl van de Haagse School zijn vaak traditionele en veelgeprezen landschappen, meestal gestoffeerd met koeien, maar soms ook met molens of huizen. Daarnaast heeft hij ook een aantal portretten en stillevens gemaakt.

Galerie Wijdemeren voert in haar collectie o.a. werk van deze drie Kortenhoefse schilders: Altmann, Stütterheim en Vreedenburgh. Het door hen gemaakte werk is te bezichtigen op de verkoopexpositie “Tussen Gras en Wolken”. In deze uitgebreide expositie van meer dan 60 schilderijen uit de 19de eeuw tot heden, komen een aantal beroemde landschapsschilders aan bod. Allen schilders die de titel “Tussen Gras en Wolken” volop eer aan doen met hun indrukwekkende composities van onder andere brede landschappen, en weidse luchten waarin de wolkenformaties het silhouet van het landschap onderstrepen met bijzonder treffende lichteffecten. Ingrediënten die garant staan voor weer een zeer indrukwekkende verkooptentoonstelling.

Ook te koop van Gerard Altmann

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.