Schilderijen te koop van kunstschilder Arnold Pieterse stilleven met eitjes olie op paneel, 9,1 x 14,3 cm rechtsonder gemonogrammeerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Arnold Pieterse


Verkocht

C3972
Arnold Pieterse
stilleven met eitjes
olie op paneel, 9,1 x 14,3 cm
rechtsonder gemonogrammeerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Arnold Pieterse

Zeewolde

Arnold Jan Pieterse, geboren in Zeewolde, is een fijnschilder met een sterke voorkeur voor het stilleven. Gezien zijn achtergrond als gecertificeerd Zelfstandig Kok, schildert hij het liefst stillevens van vers fruit en vooral eetbare producten. Zijn inspiratiebronnen zijn o.a. Henk Helmantel, Berry Kuiper, Rob Mohlman en Rembrandt, klassieke schilders zijn favoriet. Arnold heeft verschillende opleidingen gevolgd, waaronder fijnschilderen bij Art Partout, Oude Rembrandttechnieken bij Cornelis le Mair, bij Jeroen Paulussen volgde hij vier jaar Rembrandt gelaagd schilderen. Van Marius van Dokkum krijgt Pieterse les in het stillevenschilderen.

Naast stillevenschilder is Pieterse restaurator. Het restaureren van schilderijen is hem met de paplepel ingegoten: zijn vader restaureerde voor veilinghuizen en particulieren. Hij heeft Arnold het ambacht door de jaren heen overgedragen. Pieterse beheerst verschillende restauratie-technieken, stijlen en de verschillende toepassingen van verfsoorten (o.a. olie, acryl) en lakken. Ondertussen is hij al 25 jaar werkzaam voor bedrijven en particulieren als schilderij restaurator (Restauratoren Nederland), en vergulder van kleine voorwerpen en lijsten. Ook doet Arnold aan restauratie van wijzerplaten van antieke klokken.

Ook te koop van Arnold Pieterse

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.