Kunstenaar Annemarie van Wolde-Mulder C4113-3, A. v Wolde, Stilleven met bloemen
olie op doek, 70 x 50 cm, r.o.gesigneerd

Annemarie van Wolde-Mulder


C4113-3, A. v Wolde, Stilleven met bloemen
olie op doek, 70 x 50 cm, r.o.gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Annemarie van Wolde-Mulder

Amsterdam
1921

2018

Laren

De kunstenares Annemarie van Wolde – Mulder werd geboren in Amsterdam en volgde daar ook een opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.

Annemarie van Wolde tekent en schildert vele verschillende onderwerpen. De onderwerpen lopen uiteen van portretten en figuurstukken tot stillevens en interieurs. In olieverf of pastel weet zij op impressionistische wijze het karakter van de uit te beelden persoon treffend weer te geven. Een lossere schildertrant hanteert zij ook in haar interieurs en bij haar figuurstukken.

Ondanks de veelheid aan attributen of personen weet zij door een uitgebalanceerde compositie en lichtval het tafereel een grote rust te geven.

Veelgevraagd zijn ook haar fijngeschilderde stillevens van keukengerei, bloemen en fruit. Met een gladde, haast onzichtbare penseelstreek roepen de stillevens de sfeer op van de oude Nederlandse fijnschilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Tentoonstellingen van Annemarie van Wolde waren er in Nederland, Engeland, Duitsland en de VS.

Annemarie is tevens ruim 10 jaar lid geweest van de tekenclub Hamdorff in Laren.

Zij was de echtgenote van de beeldhouwer en kunstschilder Joop van Wolde (leerling van Hildo Krop)

Vanaf 1983 tot 2017 woonde en werkte Annermarie in Hilversum. Haar laatste levensjaren woonde zij in het Rosa Spierhuis, een verzorgingstehuis voor kunstenaars in Laren.

Zij schilderde onder haar meisjesnaam Anne Mulder interieurs en fijngeschilderde stillevens van keukengerei, bloemen en fruit. Met een gladde, haast onzichtbare penseelstreek roepen haar interieurs en stillevens de sfeer op van de oude Nederlandse fijnschilderkunst uit de zeventiende eeuw.

info: RKD

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Annemarie van Wolde-Mulder

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.