Schilderijen te koop van kunstschilder L.J.Kleijn Landweg met figuren en Cunera toren Rhenen olie op doek, doekmaat 100 x 50 cm gesigneerd rechtsonder, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Lodewijk Johannes Kleijn


C4211-2
L.J.Kleijn
Landweg met figuren en Cunera toren Rhenen
olie op doek, doekmaat 100 x 50 cm
gesigneerd rechtsonder
particuliere collectie

Website – Object vraag reactie

Lodewijk Johannes Kleijn

Loosduinen
1817

1897

Den Haag

Als leerling van Andreas Schelfhout schilderde Lodewijk Johannes Kleijn veel winterlandschappen met schaatsende en sleeënde figuurtjes op spiegelend ijs. Daarnaast maakte hij zomerse rivier- en strandgezichten en panoramische landschappen, waarin hij de kalme sfeer en het warme licht van een zomerdag raak wist te treffen. Rond 1840 verbleef Kleijn enige tijd in Kleef. Niet bekend is of hij ernaar toe ging voor B.C. Koekkoek: er zijn geen concrete aanwijzingen dat Kleijn les heeft gehad aan diens tekenacademie. Van Kleijns Kleefse periode getuigen alleen een aantal van zijn schilderijen, die stadsmotieven of de omgeving van Kleef tonen.

Werk van hem is in het bezit van het Haags Gemeentemuseum, het Rijksmuseum Kröller-Müller in Otterlo en het Gemeentemuseum in Arnhem.

Info: Scheen, Benezit, RKD

 

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Lodewijk Johannes Kleijn

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.