C4308-2 Hans van Norden Gezelschap op de markt aquarel op papier, 45 x 60 cm rechtsonder gesigneerd, linksonder gedateerd 28-2-64, schilderijen te koop bij Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Hans van Norden


Verkocht

C4308-2
Hans van Norden
Gezelschap op de markt
aquarel op papier, beeldmaat 45 x 60 cm
rechtsonder gesigneerd, linksonder gedateerd 28-2-64
gereserveerd

Website – Object vraag reactie

Hans van Norden

(1915-2011) 

Hans van Norden volgt de opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten te Amsterdam. Zijn docenten zijn Heinrich Campendonk en Johannes Jurres. Van Norden is een veelzijdig kunstenaar (graficus, aquarellist, tekenaar, glasschilder, wandschilder, monumentaal kunstenaar, schilder, vervaardiger van mozaïek, textielkunstenaar). Hij is docent aan de academie voor Tekenleraren te Tilburg. Hij is verder betrokken bij de oprichting in 1945 van het Scapino-ballet, samen met Nico Wijnberg en danseres Hans Snoeck. Hij maakt hiervoor kostuum- en decorontwerpen. In 1946-1947 is hij medeoprichter van de schildersgroep De Realisten ‘als hét alternatief voor de roemruchte Cobra-beweging en andere ‘abstract’-werkende kunstenaars.’ In 1951 werd in het Amsterdamse Stedelijk Museum rond hun werk de tentoonstelling ‘Realisten uit zeven landen’ georganiseerd. In 1965 richt Hans van Norden, samen met Nico Wijnberg en Harry op de Laak de Amsterdamse galerie Kabinet Floret op. 

Ook te koop van Hans van Norden

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.