Schilderijen te koop van kunstschilder R.D. Wiegand-Meyer Watermolen olie op paneel, paneelmaat 20 x 18.5 cm rechtsonder gesigneerd en gedateerd 1968, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Rolf Dieter Meyer-Wiegand


C4429-1
R.D. Wiegand-Meyer
Watermolen
olie op paneel, paneelmaat 20 x 18.5 cm
rechtsonder gesigneerd en gedateerd 1968

Website – Object vraag reactie

Rolf Dieter Meyer-Wiegand

Krefeld
1929

2006

Keulen

Meyer-Wiegand werd geboren in Krefeld en kwam uit een artistiek gezin. Zijn moeder was concertzangeres en zijn vader dirigent en pianist. Op jonge leeftijd begon hij met schilderen, in de traditie van de Düsseldorfer. Later liet hij zich inspireren door de Franse impressionisten Degas en Vuillard en is hij figuren en portretten gaan schilderen.
Zijn oeuvre vertoont een gevarieerde thematiek: (rivier)landschappen, havens, parkscènes, volksfeesten en levendige stadsgezichten, geschilderd met een losse toets. Meyer-Wiegand schilderde veel in Keulen en Düsseldorf, en maakte veel buitenlandse studiereizen. Zo verbleef hij in Holland (rond 1935), België, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Griekenland, Spanje en de Verenigde Staten.

Musea: Werk o.a. tentoongesteld in Veenkoloniaal museum, Veendam.

Info : RKDToerisme Groningen

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Rolf Dieter Meyer-Wiegand

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.