Schilderijen te koop van kunstschilder Jan Groenestein Grazend paard potlood op papier, 25.5 x 37.5 cm linksonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jan Groenestein


C4575-3
Jan Groenestein
Grazend paard
potlood op papier, 25.5 x 37.5 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Jan Groenestein

Amsterdam
1919

1971

Amsterdam

Kunstenaar Jan Groenestein wordt gerekend tot de realisten. Hij excelleerde tijdens zijn studie aan de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij werkte onder begeleiding van Heinrich Campendonk.

Groenestein was zeer gespecialiseerd in het schilderen, tekenen en aquarelleren van dieren. Deze specialisatie, samen met zijn uitmuntende sgraffito techniek, bezorgde hem een bijzondere opdracht van de gemeente Amsterdam. Groenestein mocht twaalf grote voorstellingen van dieren op de buitenmuren van de dierentuin plaatsen.

Daarnaast maakte hij sgraffiti in de Landbouwuniversiteit in Wageningen en het Ministerie van Landbouw in Den Haag. Tevens vervaardigde hij plafond- en muurschilderingen, glas-in-lood ramen, glas- en baksteenmozaïeken en gobelins voor kerken, scholen en fabrieken.

Naast zijn monumentale werk heeft Groenestein een rijk oeuvre nagelaten bestaande uit schilderijen, tekeningen, grafisch werk en kleine sculpturen waarin veelal dieren tot onderwerp zijn gekozen. Zijn werk is te vinden in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam, van verscheidene gemeenten en van particulieren in heel Nederland. Het ICN beheert achttien kunstwerken van hem, waaronder schilderijen, werken op papier en een loden sculptuur.

Info: RKD

Ook te koop van Jan Groenestein

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.